Publicerat 

Alaska

Skola i Alaska våren 2018

Alaska köptes av Ryssland år 1867

Den har varit efterlängtad. Många har frågat och önskat. Nu är det äntligen dags; den första Apg29 skolan i USA placerad i det karga vackra Alaska.

Vår samarbetskyrka i USA, Evangelical Covenant Church (ECC), har under flera år varit engagerad i Apg29 genom att medverka på olika skolor runt jorden. Nu tar man ytterligare ett steg in i rörelsen och blir arrangör till sin första skola någonsin.

 

Korta fakta

Tid: Kurstid 5 februari – 25 maj (17 februari – 14 maj 2018 i Alaska).

Plats: Bas i ”Lazy Mountain” Anchorage, Alaska.  Förberedelse och uppföljningsdagar på Karlskoga Folkhögskola (5 – 7/2 samt 22 – 25/5).

Kostnad: Avgift 22.000kr plus resa t.o.r. Alaska. Skolan är en CSN berättigad kurs via Karlskoga Folkhögskola.

Antal platser: 34 inkl ledare och deltagare (ungefär hälften svenskar)

Språk: Engelska

Sista ansökningsdag: 31 oktober 2017

Ansökan: ansökning online hittar du här

Alaska är USA:s till ytan största delstat men samtidigt den mest glesbefolkade. Av de ca. 700.000 invånarna bor hälften i staden Anchorage. Alaska är omtalat för sin vilda natur och namnet betyder ordagrant ”det som havet bryts mot” .

Skolan kommer att ha sin bas på en kursgård i ”Lazy Mountain” utkanten av Anchorage. Under helgerna delas alla in i team som betjänar olika lokala församlingar. Man bor och lever hemma hos familjer i församlingarna mellan fredag och söndag.

Under tre hela veckor kommer skolan att åka på sk. praktikvecka. Det innebär att vi lämnar basen i mindre team för en hel vecka och åker längre ut i landet för att nå mer avlägsna församlingar. I Alaska betyder det att man oftast behöver använda sig av mindre flygplan eftersom vägar ofta saknas.

Apg29 är en internationell och multikulturell skola och vi jobbar därför på att få med ungdomar från världens alla hörn. Vi räknar med deltagare och ledare från Chile, Ecuador, Colombia, Mexiko, Thailand, Indien, Kina, Sverige, Kanada och USA. Språket som kommer att användas är engelska. Skolan leds av en pastor från Alaska och en från Sverige. Enskilda samtal och själavård kan därför erbjudas också på svenska.

För mer detaljerad information om Apg29s vision och hur en dag ser ut mm läs här.

Informationen på den här sidan kommer att uppdateras kontinuerligt så fort ny information finns tillgänglig.