Publicerat 

Historia

Den första Apg29 skolan startade i augusti 2004. En grupp svenska ungdomar från Västkusten reste ner till Montecristi, på Ecuadors norra kust, där de mötte ett gäng ungdomar från Ecuador. Detta blev inledningen till en missionsrörelse som genom åren har vuxit ut över världen och idag involverar ca 15 länder.

Fröet till Apg29 planterades redan på 1970-talet då initiativtagaren till Apg29, Krister Gunnarsson, själv gick en lärjungaskola i Finland. Efter att har arbetat som missionär under många år i Ecuador tog han kontakt med lokala församlingar i Göteborg i början av 2000-talet och delade idén om en liknande skola. Med Missionskyrkans välsignelse inleddes ett pilotprojekt i samarbete med Pactokyrkan i Ecuador.

Skola i Montecristi, Ecuador

Skolan blev uppskattad och projektet förlängdes. Efter två höstskolor i Ecuador önskade Pactokyrkan i Chile en liknande skola. Under våren 2006 genomfördes den och därmed startade en expansion av skolan vidare ut i världen. Andens vind förde Apg29 först till Spanien, sedan till Kongo-Brazzaville, till Sverige, Indien, Finland, Mexiko, Ryssland, Kongo-Kinshasa,  Kina, Thailand, USA och Argentina. Vad som väntar härnäst vet bara Gud.

Apg29s rötter finns också att hämta i vår kyrkas historia. Svenska Missionsförbundet, liksom övriga frikyrkor, grundades ur en längtan att dela evangeliet med alla folk. Mission var lika självklar och central som våra andetag. Apg29 är en fortsättning av den historien, som i sin tur är en fortsättning på rörelsen som startade på Pingstdagen för 2000 år sedan. Vi vill uppmuntra och utmana en ny generation att knyta an till sin rötter i Urkyrkan och se sig som arvtagare av den kallelse som Gud fortsätter att utrusta sin kyrka för; att alla folk skall få höra om Jesus.