Publicerat 

Fotbollsläger Ryssland

Tillsammans med Equmeniakyrkan i Ljurhalla arrangerar Equmenia varje sommar ett fotbollsläger i Ryazan utanför Moskva. Här får barn och ungdomar höra om Jesus genom fotboll och idrott, med fotbollslägret på Öckerö och Idrottskolorna i Kongo som förebild.

Bli fotbollsvolontär!
Ett team från Sverige ansvarar för träning och aktiviteter tillsammans med ryska ledare. Som ledare blir du en kristen förebild och får visa på fair play och lärljungaskap på fotbollsplanen. Du får uppleva ett nytt land, ny kultur och förväntansfulla barn!
Vi tror att du har idrottsbakgrund men fotboll behöver inte vara din huvudidrott, i vissa träningsgrupper är lek viktigare än fotboll.

ANSÖKAN PULSVOLONTÄR

Historia
Sommmaren 2009 arrangerades det första lägret i Asbest, 200 mil öster om Moskva. Fler församlingar blev intresserade och kontaktade Equmenia för att få ta emot fotbollsvolontärer från Sverige. Equmeniakyrkans dåvarande Rysslandskoordinator Göran Holmberg har tillsammans med Equmenia hjälpt till att starta idrottsläger i Asbest, Perm, Chelyabinsk, Ryazan, Novosibirsk och Kaliningrad. Equmenia har visat på en modell där killar och tjejer deltar på lika villkor, både som spelare och ledare.

Från och med 2019 är Equmeniakyrkan i Ljurhalla huvudarrangör för lägret i Ryazan, i samarbete med Equmenia.