Välkommen

till en gemenskap nära dig

Equmenia är en gemenskap för och med barn och unga. Vi erbjuder en varm och trygg miljö, där alla kan få vara sig själva och känna sig som hemma. Med utgångspunkt i den kristna tron vill vi vara med och forma en bättre värld!

Se fler nyheter

För ett mer jämlikt Equmenia

Equmenia vill vara där de unga är och vi vill vara där för alla barn och ungdomar. Därför är vårt arbete för mångfald och inkludering en viktig del av organisationen.

Vi vill bli fler!

För att barn och unga ska få höra om Jesus, växa i tro och uppleva äventyr behöver det finnas många scoutledare. Nu uppmuntrar vi fler att ta steget! En ledare behöver inte kunna allt, som att läsa en karta till exempel. Vi lär oss av varandra och redo blir vi tillsammans!

Trygg verksamhet

Equmenia vill vara en rörelse där barn och unga växer, i gemenskap med varandra och Jesus. För att vara trovärdiga denna vision måste vi som föreningar och ledare möta barn och unga på ett respektfullt och förtroendeingivande sätt. Vi behöver också ha beredskap att hantera sådant som vi önskar inte ska hända, men som kan ske.

Våga prata

Suntprat är projektet som utmanar och hjälper oss att prata om alkohol, droger, sociala medier, gaming och nätporr. Det är områden i vardagen som kan ge oss glädje och kamp, inspiration och skam och göra att våra liv berikas och förminskas.