Välkommen

till en gemenskap nära dig

Equmenia är en gemenskap för och med barn och unga. Vi erbjuder en varm och trygg miljö, där alla kan få vara sig själva och känna sig som hemma. Med utgångspunkt i den kristna tron vill vi vara med och forma en bättre värld!

Äventyr och kompisar!

Bli Equmeniascout och häng med och lär dig massa nytt. En möjlighet att få dela vardag och läger ihop.

Utvecklas som ledare

Utmanas i ditt ledarskap tillsammans med ditt ledarteam.

Suntprat

Våga prata!

Suntprat är projektet som utmanar och hjälper oss att prata om alkohol, droger, sociala medier, gaming och nätporr. Det är områden i vardagen som kan ge oss glädje och kamp, inspiration och skam och göra att våra liv berikas och förminskas.

Välkommen på fest

Alla är inbjuda, barn som vuxen! Låt Bibelns äventyr bli dina.

Evenemang

Insamling till Equmenia

9 okt31 okt

Pandemin drabbar också barnen. Under sommarlovet hade Bris 37% fler samtal än sommaren innan. Samtalen handlade framförallt om nedstämdhet, familjekonflikter och oro för framtiden. I en tid som den här behöver vi finnas tillgängliga för den unga generationen. Erbjuda gemenskap, framtidstro och hopp mitt i allt. Equmenia är för många…

Scoutskjorta och laptop

Digital scoutledarsamling

15 nov

Söndag 15 november kl.20.00-21.00: Temat är Scouternas stämma, Demokratijamboreen, som arrangeras 21-29 nov. Vi samtalar om handlingarna, ser på vilka beslut som föreslås och hur din scoutkår kan vara aktiv och rösta. Gäster: Nationella scoutstaget. Info om anmälan Under hösten bjuder vi in till nationella digitala scoutledarsamlingar. Under en…

Demorkatijamboree

Demokratijamboreen

21 nov29 nov

Demokratijamboreen är Scouternas stämma där alla Equmenias scoutkårer har rösträtt. I år blir stämman digital. I samband med Demokratijamboreen arrangerar Equmenia en digital scoutledarsamling där vi samtalar om stämman och ser på handlingarna. Till Digital scoutledarsamling 15 november. Följ med på Demokratijamboreens sida på webben och på Facebook.