Ny insamling för gymnastiken i Kongo-Brazzaville

Publicerat 

De stora mattorna har djupa hål och det saknas fungerande trampoliner. Trots detta är nivån på gymnastikutbildningen hög. Nu satsar Equmenia på att stödja inköp av nytt gymnastikmaterial till idrottsskolan i Kongo-Brazzaville. Var med och stöd vår insamling du också!

– Som barn var jag själv gymnast. Jag kommer ihåg hur självförtroendet växte när jag gjorde min första volt upp på trampetten ner i tjockmattan, säger Linnéa Jimenez, vikarierande koordinator på Equmenia för idrottsskolorna i Kongo.

Under ett besök i Kongo i maj fick hon med egna ögon se verksamheten på idrottsskolan Gothia i Brazzaville. Hon fick träffa de barn och unga som varje dag kommer dit för att lära sig fotboll, gymnastik och beachvolleyboll. Genom sporten och de olika sociala aktiviteterna bidrar idrottsskolan till att utveckla kongolesiska barns och ungdomars sociala och personliga fostran. De får lära sig värderingar såsom demokrati, antivåld och samarbete. De får växa i självförtroende i en trygg miljö med kristna förebilder.

– Det var fantastiskt att se barnen stäcka på sig och le av stolthet när de visade upp vad de kunde göra, säger Linnéa Jimenez och fortsätter.

– Väl på plats inser man hur viktig idrottsskolan är för barnen. Där får de chans till meningsfull fritid och hålls på så sätt borta från kriminalitet och droger som annars lockar på gatorna. De får möta vuxna förebilder genom skolans ledare och de får själva växa till att bli ledare och blir förebilder för andra.

Den höga kvalitén på gymnastikverksamheten har gjort sig populär bland många flickor och pojkar. Överallt på området kan man se gymnaster som stretchar, gör aerobics, rytmik eller redskapsgymnastik. I brist på mattor används ofta sanddynor eller sandgropar som underlag. De mattor som finns har slitits ut. Stora hål i mitten på mattorna riskerar gymnasternas säkerhet.

Nu vill Equmenia vara med och stödja gymnastikverksamheten genom att köpa in nya gymnastikredskap som kan användas av barnen och ungdomarna på idrottsskolan.

Ge en gåva. Hjälp oss att hjälpa. Det gör skillnad.

Det ekonomiska stödet Equmenia ger till våra kompiskyrkors verksamhet i andra länder sker inom ramen för det som kallas ”Alla på samma kula”. Du kan alltid ge direkt till Equmenias internationella arbete genom att swisha till 123 281 26 00 och märka insättningen med ”Alla på samma kula” eller sätta in pengar märkta med ”Alla på samma kula” på bankgironummer 293-0543.

Läs mer om idrottsskolorna i Kongo-Brazzaville och Kongo-Kinshasa.