Utbildardagarna 2019

Publicerat 

Under helgen 15–17 mars arrangerade Scouternas folkhögskola Utbildardagarna på Billingehus i Skövde. Ubildardagarna är en helg varje år där utbildare inom Scouterna kan få ny input och inspiration genom workshoppar och möten med andra utbildare. Ett tjugotal Equmeniascouter deltog under helgen. Equmenias nationella scoutstag passade på att ha möte i Skövde och var under lördag eftermiddag på plats på Billingehus för att nätverka och lära sig mer om vad Scouterna gör.

Temat för helgen var samverkan. Utbildare från hela Sverige och från olika utbildningar var där och fick utbyta erfarenheter och idéer på hur man kan samverka i framtiden. Några av workshopparna under helgen var Konflikthantering, Feedback, Arbeta med 5-stegsmodellen, Coachande samtal, Anpassade lärsituationer, Ditt personliga ledarskap och Leda scouting.

Workshoppen Anpassade lärsituationer handlade om olika personers behov i en lärandemiljö, hur man gör en kurs eller ett kurspass tydligt och får så många som möjligt att ta till sig information och hur man kan använda sig av fokuskompisar (till exempel stressbollar), pauser eller förändringar i rummet som hjälpmedel. Många intressanta diskussioner och samtal fördes under workshoppen, till exempel om att alla människor har olika förutsättningar och att det är svårt att hitta en anpassning som passar alla.

Equmenia är en samverkansorganisation till Scouterna, vilket betyder att våra kårer är anslutna till Scouterna via Equmenia. Som Equmeniascout kan du ta del av Scouternas utbildningar och andra evenemang eller material som Scouterna erbjuder på samma sätt som de kårer som är direktanslutna. På Scouternas webbplats finns till exempel information om evenemang och en materialbank. På Scouternas folkhögskolas webbplats kan du se Scouternas kurskatalog och ledarskapsön där alla olika utbildningar som Scouternas folkhögskola erbjuder finns med.

Några av Scouternas utbildningar:

Leda scouting passar för nya ledare och ledare som vill lära sig mer om Scouternas program.
Ditt personliga ledarskap fokuserar på personlig utveckling.
Treklöver Gilwell är en fördjupande ledarutbildning.