Bli en av våra nästa idrottsvolontärer – ansökan öppen nu!

Publicerat 

Varje år sänder Equmenia ut två idrottsvolontärer till vår idrottsskola i Brazzaville. Under cirka sex månader får du uppleva landet, bo i en kongolesisk familj och arbeta som ungdomsledare och tränare.

Olof Lagerqvist, som just nu är ute på idrottsskolan, berättar varför han sökte till att bli idrottsvolontär:
– Jag sökte till att bli idrottsvolontär i Kongo-Brazzaville för upplevelsen. Jag ville se hur det var att leva i Afrika med allt vad det innebär. Exempelvis att leva med begränsningar till el och wifi samtidigt som man lär sig en helt ny kultur och ett nytt språk.

Skulle du uppmuntra andra att söka och varför?
– Jag skulle uppmuntra alla att söka och ta chansen. Sex månader kan låta länge, men när man väl är här flyger tiden iväg. Jag har fått lära mig så otroligt mycket på de få månader jag varit här och jag har fått så oväntat många vänner, säger Olof.

Läs mer om att vara idrottsvolontär och hur du ansöker här.

Olof och Elin är Equmenias idrottsvolontärer 2018-2019