Mathavreotto

Publicerat 

Receptet är beräknat på 4 portioner.

Ingredienser
3,5 dl mathavre
2 buljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1 medelstor lök
1 medelstor fänkål
1 citron
4-5 morötter
1 kruka färsk persilja
1 liten påse spenat, färsk
ca 200g brytbönor (haricot verts)
ca 200g svamp, exempelvis champinjoner
1 pkt fetaost
Matfett till stekpannan
Salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 ℃. Klyfta morötterna och rosta i ugn i ca 15 minuter. (Om du är på scoutläger och saknar ugn kan du steka morötterna.)
2. Koka mathavren enligt anvisningarna på förpackningen men använd buljongtärningarna istället för salt.
3. Hacka lök och vitlök. Skiva fänkål och svamp. Börja steka lök och vitlök och fyll sedan på pannan med fänkål och svamp.
4. Hacka persilja och smula fetaost.
5. Blanda allt utom morötterna. Pressa citronen över och salta och peppra efter smak.
6. Servera med morötterna.