Värmlandstrampen 2018

Publicerat 
Jösseturen
För 56:e gången i ordningen arrangerades Värmlandstrampen för scouterna i Värmland. I år hade vi även några långväga utsocknes gäster från östra delarna av regionen, bl a från Frövi och Hjortenbergskyrkan. Totalt deltog 570 scouter fördelat på 31 kårer. Årets Värmlandstramp hade tema TUR. Scouterna gick alltså på tur, en 8,5 km lång bana och svarade på frågor och gjorde olika uppgifter med mer eller mindre tur som inslag. Utslagsfrågan bestod i att kasta tärning och i det momentet behövdes bara tur.
Bästa kår blev Fagerås och tog därmed med sig vandringspriset hem i form av en bäver. I upptäckarscout vann patrullen Vargen från Torsby och i Äventyrsscout vann hemmapatrullen Koon från Arvika. Bästa vuxenpatrull var Senilerna från Forshaga.
Som avslutning kom Emil i Lönneberga och hälsade oss välkomna till nästa års tramp i Kil.
 Arrangerande kårer var Arvika, Brunskog och Gunnarskog.