Vill du ut på äventyr? Sök Equmenias Internationella stipendium!

Publicerat 

Längtar du efter att åka ut i världen? Det gjorde ledare och ungdomar i Sävedalen. Med hjälp av Equmenias internationella stipendium åkte de i somras på en oförglömlig lärjungaresa till Indien. Den 15 oktober är sista dagen att lämna in din idé och ansökan för höstens stipendium.

Under drygt tre veckor i mitten av sommaren åkte nio ungdomar och fyra ledare från Equmenia Sävedalen till Rajpur i Indien för att bo och studera tron på Jesus tillsammans med andra ungdomar och ledare från bland annat Indien, Singapore, Kina och Kirgizistan. En av de svenska deltagarna var 18 åriga Ines Hakers som beskriver resan som helt fantastisk. Nu längtar hon efter att åka tillbaka igen.

Vad gjorde ni om dagarna?

– Vi bodde på en stor församlingsgård och hängde med ungdomar från massa olika länder. Vi hade tyst morgonandakt då vi fick tid att läsa bibeln och samtala med Gud. Vi hade jätteintressanta lektioner, samarbetsövningar, lekar och kvällandakter med vittnesbörd. En dag åkte vi upp till bergen och några ungdomar lät sig döpas i vattenfallet. En annan dag åkte vi forsränning i floden Gagnes.

Hur var det att leva med människor från så många olika kulturer?

– Det var helt otroligt. Vi hade så många olikheter. Men vi fann verkligen varandra ändå. Eftersom vi var ungefär i samma åldrar blev vi snart som bästa kompisar. Vi hade vår gemensamma nämnare i tron. Alla var så öppna med sin tro. De sjöng och dansade på andakterna. Det gav frimodighet, även till oss svenskar som kanske inte är så frimodiga annars.

Vad tycker du var det bästa med resan?

– Jag lärde mig se och tilltala Gud på ett annat sätt. Min bön blev annorlunda. Gud blev mer personlig och bönen känns mer avslappnad. Det var häftigt att se att vi kunde enas i Gud fast vi inte hade något annat gemensamt.

Var tar du med dig hem av erfarenheten?

– Jag känner att jag har vuxit som person genom att utsätta mig för situationer som jag inte är van vid och genom att prata och bo med människor från helt andra länder. Det tar jag verkligen med mig hem.

 

Kort om Equmenias internationella stipendium:

  • Stipendiet är till för att uppmuntra till internationella erfarenheter.
  • Stipendiet kan användas till att åka ut i världen eller att ta emot internationella gäster till den egna föreningen.
  • Enskilda medlemmar, grupper eller Equmeniaföreningar får söka stipendiet.
  • Stipendiebeloppet varierar men är fastställt till max 3000 kr per person. För en grupp är gränsen max 10 000 kr.
  • Stipendiet delas ut två gånger per år. Sista ansökningsdatum på våren är 15 april och på hösten 15 oktober.

Klicka här för mer information om Equmenias internationella stipendium och om hur du ansöker!