Bygg bibeln – vinn lego har fått en vinnare!

Publicerat 

Under våren anordnade equmenia Svealand en legotävling, där barn födda 2003 eller senare fick vara med. Tävlingen gick ut på att välja en bibeltext och sen illustrera den genom legobyggande.

Equmenias styrelse var jury och här presenteras nu det vinnande bidraget tillsammans med alla bidrag som skickats in. Tack alla som engagerade sig och för alla fantastiska byggnationer ni skapat med hjälp av lego och bibelns berättelser!

Vinnare av ett presentkort på lego för 500:- är John Henriksson 13 år från Sköllersta! John hämtade sin inspiration från 2 Mos 7:14-25 ”Den första plågan – Nilens vatten förvandlas till blod”. Ett stort Grattis till dig John!

John själv skriver som förklaring: Jag tycker berättelserna om Mose är intressanta, han var med om många spännande möten med Gud och olika människor. Jag tycker plågorna som drabbade Egypten är spännande och intressanta. Coolt hur Gud kunde använda Mose och Aron. Modigt att de genomförde Guds uppdrag, för att visa på Guds storhet och få sitt folk fria från slaveri.

Här kan du se alla bidrag med deras egna förklaringar som deltagit i tävlingen!

Intåget i Jerusalem:

Vi har valt att bygga när Jesus rider in i Jerusalem på palmsöndagen. Det kan man läsa om i    tex Luk 19:28-40. Vi kom på att vi skulle göra det här legobygget för att vi hade många legomantlar och många palmblad. Vi ville att husen skulle vara färgglada och så fick vi ta alla legogubbar vi hade för att det skulle bli en folkmassa. Därför fick några starwarsgubbar och sjöjungfrur vara med. Det vi tycker om i berättelsen är att alla blev så glada när Jesus kom. De bredde ut sina mantlar och lyckades få tag i palmblad. Vi tycker det blir spännande i slutet när ledarna vill att lärjungarna ska vara tysta och Jesus säger att om de är tysta kommer stenarna att ropa.

Edens lustgård:”Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.” Första Moseboken 1:27 Det är bra att Gud är tydlig med att båda är en avbild av Gud.

Det förlorade fåret:

”Herden letar efter sitt får tills han hittar det. När han hittade fåret blev båda jätteglada.”

Mose, stentavlorna och Guldkalven:

Mose med stentavlorna och folket som byggt en guldkalv.Jag tycker att texten är lite tråkig för israeliterna att dem fortfarande inte har lärt sig att Gud är deras Gud. Fast jag tror inte att vi människor är så mycket bättre idag. Sedan så behövde Israeliterna vänta ännu längre på grund av att Mose slog sönder dem tio buden. Jag tycker också att texten är lite utmanande för att man kan själv försöka att leva hur Gud vill och inte bara att man vill ha set bra för sig själv och kanske inte bara tänka om pengar eller sin bil eller om sina ägodelar. Men att tro på gud även om folkets ledare är borta i en längre period.

Brödundret:Våra barn, xxx (född -09) och yyy (född -12) har byggt en scen utifrån texten om bröd-undret. yyys beskrivning ”Jag tycker texten är bra för att det är ett barn som får vara hjälten (förutom Jesus som är hjälten i alla berättelser).

Korsfästelsen: 

”Jesus dog och hade en rövare på varje sida om sig.”

Påsken:Jag har byggt när jesus satt på korset och hans grav. Men graven står öppen för Jesus sitter på korset. Jag kom på den här idén eftersom det snart är påsk, jag ville göra något som visar det. Då kom jag på att göra Jesu död och uppståndelse.

Mose delar röda havet:

Röda havet delar sig. En häftig berättelse.

Jesu födelse:Jesus födelse. Jag valde den här berättelsen för jag hade bitar till den.

Jesus döms till döden:Jesus och Barabbas hos Pilatus, Jesus på korset och Jesus i graven.

Fiskfångsten:

Joh 21. ”Jag tycker att det är coolt att Jesus säger att dem ska kasta nätet åt höger.”

Utom tävlan. En familj som skickade en bild på sin julkrubba: