Kreativt porträtt – Genom rollspel, lekar och teater pratar vi om … ja allt möjligt!

Publicerat 

Equmenia vill med hjälp av korta personporträtt lyfta olika konstnärliga uttryck. Kanske kan texterna uppmuntra dig att våga använda ditt personliga uttryck ännu mer. Kanske kan den hjälpa dig att våga uttrycka din tro på ett nytt sätt eller på ditt sätt.

Drama, barn, bus och ploj är vad jag till största del sysselsätter mig med under dagarna:) Jag arbetar på en skola i Göteborg som dramapedagog vilket innebär att jag får utmana barnen och ungdomarna med hjälp av kreativa metoder. Genom rollspel, lekar, samarbetsövningar och teater pratar vi om gruppen, känslor, kränkningar, ja allt möjligt!

Under mina gymnasieår började jag drömma om att få syssla med drama. Jag tror Gud la ner en längtan i mig att få göra kreativa saker för Hans rike. Vi har fått olika gåvor av Gud som jag är övertygad om att han vill att vi ska använda! Drama verkar vara en av mina gåvor ☺

Hela tiden vill jag tjäna Gud med det jag har fått av honom. På mitt arbete, med mina vänner och i kyrkan (inte alltid lätt om jag ska vara helt ärlig). På vilket sätt jag skulle engagera mig i kyrkan visste jag inte riktigt men hyfsat snart fick jag chans att hjälpa till med kyrkans körer! Jag är inte en hejare på musik direkt men kände ganska snabbt att där trivdes jag. Min kreativitet fick en naturlig plats. Med tidens gång har körerna utökats med en teater och dramaprofil.

Jag känner mig använd av Gud när jag får hålla på med drama vilket är en känsla jag gillar! Med våra olika gåvor hoppas jag att vi får sprida Guds kärlek till andra människor! Det tänker jag kämpa för att göra!

Namn: Lina Bulai
Ålder: 28 år
Sysslar med: Dramapedagog
Bor: Göteborg
Församling: Majornakyrkan