Indisk storbrand

Publicerat 

Sedan många år tillbaka ger Equmenia stöd till arbetet Restoring Lost Childhood i Indien som drivs av vår indiska systerkyrka Hindustani Covenant Church (HCC). Genom arbetet ges barn i fyra olika städer möjlighet till en meningsfull fritid där de får leka, dansa och sjunga men också lära sig läsa, skriva och räkna.

I lördags förmiddag bröt en eldsvåda ut i Ambedkar Nagar slumområde i Pune som är ett av de områden där arbetet bedrivs. Brandkåren hade svårt att få kontroll på elden i det extremt tätbefolkade området. På två timmar hade elden därför förstört bostäderna och det mesta ca 70 familjer ägde. Ett antal personer har lagts in på sjukhus, några för fysiska skador andra för att de är så traumatiserade.

HCC är redan i fullgång med att möta de akuta behoven i området. Det serveras mat och ges små ransoner av det mest nödvändiga till dem som förlorat allt. Det planeras också för att upprätta tillfälliga bostäder. Samtidigt så är kanske närvaron av personer som kan lyssna till de traumatiserades berättelser också ett mycket viktigt bidrag från HCCs personal.

Genom Equmeniakyrkan kan vi nu vara med och bidra för att lindra nöden bland dem som drabbats och möta deras akuta behov. Vi vill nu inbjuda dig och din förening och församling att bidra. Du kan skicka in ditt bidrag till Equmeniakyrkans postgiro 90 03 28-6. Märk din gåva med ”42230 Ambedkar Nagar katastrofen” eller swisha till Equmeniakyrkan på 900 32 86 och märk betalningen med ”42230” så ser Equmeniakyrkan till att du är med och bidrar till att något lindra nöden för dem som drabbats av katastrofen.

Låt oss också be, först och främst för de som drabbats av branden, men också för de från HCC som arbeta med att möta behoven bland de drabbade.