Vad ska du göra till hösten?

Publicerat 

Många som tar studenten och andra unga får frågan om vad de ska hitta på efter gymnasiet. Det är inte alltid lätt att ha ett svar men här finns flera bra förslag som Equmenia och Equmeniakyrkan arrangerar i samarbete med våra folkhögskolor. Ta en titt på dessa filmklipp och fundera på om något av detta känns rätt för just dig eller tipsa alla du känner som ännu inte vet vad de ska göra till hösten!

 

Apg 29

Att formas till en Jesu lärjunge och att forma andra. Drömmen är att kunna leva efter de principer den första församlingen hade och som vi läser om i Apostlagärningarnas första del.

 

Apg 29 Pionjär

Efter Apg 29 kan du gå Apg 29 Pionjär, ett helt år med Apg29 alltså. Det är en kurs som vill utrusta dig för att finnas i pionjära ( = nystartade, nytänkande) sammanhang. Vi tror att lärjungaträning behöver ske i riktiga miljöer i mötet med människor.

Här finns mer information om Apg 29

 

Bibellinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola

Bibellinjen = ”Bibelåret” eller ”Pulsåret” eller nya spåret ”Bibel kreativ”
Bibellinjen på SVF är en ettårig bibelskola med tre olika inriktningar – Bibelåret, Pulsåret och Bibel kreativ. Den största delen av tiden är gemensam, och den andra delen spenderas i det valda spåret där du har möjlighet att rikta in dig på det som passar dig bäst.

 

Här finns mer information om Bibellinjen

Bibelfjäll

Är du nyfiken och gillar utmaningar – välkommen till Bibelfjäll!

Här får du lära dig många nya saker och samtidigt känna att du tänjer lite på gränserna. Du kommer att klara av mer än vad du tror. På tal om tro… funderar du över meningen med livet och söker, här får du möjlighet att ställa dina frågor och fundera vidare tillsammans med andra.

Samtidigt uppleva hur det är att bo och leva i Skandinaviens mest kompletta fjällområde och träffa experter inom fjällräddning, glaciärer, toppturer, grottor, vandringar och samtidigt få prova på allt detta.

Här finns mer information om Bibelfjäll