T/R Haiti

Publicerat 

15 april är det sista dagen att söka till Equmenias internationella stipendium. Här kommer ett exempel på vad pengarna kan användas till:

”I slutet av december 2017 begav sig nio ungdomar och två vuxna mot Maissade, en by belägen mitt i Haiti. En resa som för oss alla bara varit en dröm under flera år då vår kyrka, Rickarum-Nävlinge Equmenia, länge har samarbetat med en kyrka och ett barnhem Haiti. Vi som åkte hade stora förväntningar och ville se vad pengarna vi samlar ihop går till och hur det egentligen fungerar i en kyrka på andra sidan jordklotet.

Efter en lång resa var vi äntligen framme i Haiti där vi fick ett varmt välkomnande av pastorerna och alla ungdomarna i kyrkan och på barnhemmet. Det var svårt att göra sig förstådd då vi inte hade ett gemensamt språk. De kunde inte prata engelska och vi kunde inte franska eller kreol som man pratar där. Vi klarade ändå att kommunicera med varandra och spenderade sedan åtta dagar tillsammans då vi lekte lekar, badade, hade bibelstudium och sjöng tillsammans.

Att säga hejdå efter de här dagarna var jobbigare än vad vi först trodde. Vi hade byggt en nära relation till varandra även om vi inte kunnat utväxla många ord.

I Haiti fick vi uppleva mer än vad vi förväntat oss, allt från ett fruktansvärt fattigt land med familjer och barn som lever i svår misär till en otrolig kärlek mellan befolkningen och till Gud.

Idag är vi hemma igen men fortsätter att berätta om våra upplevelser i vår egen kyrka men även i andra. Vi berättar särskilt om Guds närvaro som vi kände under hela resan, speciellt när vi fick se och uppleva jobbiga saker. Vi fortsätter nu att be om Guds beskydd över alla människor vi mött i Haiti.

Med Guds välsignelse vill vi tacka alla som bidragit och stöttat oss för att göra den här resan möjlig.”

Frida Olsson, Equmenia Rickarum-Nävlinge.