Kreativt porträtt – När jag fotar landskap känner jag starkt att denna värld är en helt fantastisk gåva

Publicerat 

Equmenia vill med hjälp av korta personporträtt lyfta olika konstnärliga uttryck. Kanske kan texterna uppmuntra dig att våga använda ditt personliga uttryck ännu mer. Kanske kan den hjälpa dig att våga uttrycka din tro på ett nytt sätt eller på ditt sätt.

Att fotografera handlar för mig om att iaktta och att vara närvarande. Det kan kännas motsägelsefullt att vara mer närvarande när man inte ser världen genom egna ögon utan genom kameran men för mig blir sammanhanget eller situationen många gånger mycket klarare.

Jag började fota ordentligt i en tid i livet där jag stod i ett vägskäl över vilken riktning jag skulle gå. Jag fotade otroligt mycket under denna period och bearbetade mycket av mina tankar har jag förstått i efterhand.

Det motiv jag gillar mest att fota är landskap och natur. I naturen känner jag att jag kommer ner i tempo, känner mig närmre Gud och den fantastiska värld han skapat. När jag fotar landskap känner jag starkt att denna värld är en helt fantastisk gåva, det blir för mig så mycket tydligare då. Det behöver inte vara storslagna vyer eller solnedgångar utan kan lika gärna vara detaljer och mönster som för mig säger så mycket mer.

Jag är en väldigt nostalgisk person. Jag kan sitta långa stunder och med hjälp av bilder minnas tillbaka till händelser, möten med människor och tider i livet. Det blir ett sätt för mig att bevara minnen, liksom kapsla in dom. Det finns på nåt sätt ett driv i mig att bevara stunder som varit.

Namn: Agnes Prytz
Ålder: 29 år
Sysslar med: Grafisk formgivare
Bor: Göteborg
Församling: Fiskebäcks Missionskyrka

Gå gärna in på Agnes instagramkonto för fler fantastiska bilder! : agnesprytz