Rebecka och Vretstorp!

Publicerat 

Välkomna på ett besök till Vretstorp och Kristallkyrkan. Vi besöker Rebecka Hassel och ber speciellt för henne och församlingen denna vecka.

Hejsan!
Rebecka Hassel heter jag och jobbar i Kristallkyrkan i Vretstorp.
När jag började min tjänst för ett halvår sedan hade jag nog inte en aning om vad jag gav mig in på. Jag trodde aldrig att det skulle bli så svårt och jobbigt som det varit vissa stunder, men jag hade nog inte heller räknat med all den enorma kärlek, tacksamhet och glädje som arbetet har medfört.
Det roligast med denna tjänst är att ingen dag är sig lik. Jag får träffa och lära känna människor i alla olika åldrar och varje dag lär jag mig något nytt.
Min tjänst går ut på att få människor att höra talas om Jesus och få lära känna Gud, och jag har under hösten verkligen fått tänka utanför boxen på hur man förmedlar det till människor på ett nytt och spännande sätt.
Jag tror att vi i kyrkan är väldigt duktiga på att tänka aktiviteter och roliga saker att hela tiden uppfylla barnen och ungdomarna med. Det finns säkert en poäng i att ungdomar vill ha roligt och göra mycket aktiviteter. Men sanningen är att i dagens samhälle finns det för mycket saker att tävla emot. Barnen och ungdomarna har redan teknik, data, aktiviteter som överöser dom, och roliga saker i deras rum. Det jag tror att dom behöver är en massa kärlek, och vem är bättre på att ge dom det än Jesus som är kärleken själv. Jag tror att barn och unga vill ha en verklighet, dom längtar efter att få se äkta människor som brinner för en äkta Gud.
I Kristallkyrkan blandar vi aktiviteter med lovsång och tillbedjan i våra ungdomssamlingar, något som får våra ungdomar att varva ner och finna sitt eget lugn, mitt i sitt stressiga liv. Det absolut bästa som finns är att få se och höra om barn och unga som finner Gud och som sedan kommer och är nyfikna på att få lära sig mer, och vill bygga upp en relation med honom, det är värt allt.