Kreativt porträtt – Beroende av garn

Publicerat 

Equmenia vill med hjälp av korta personporträtt lyfta olika konstnärliga uttryck. Kanske kan texterna uppmuntra dig att våga använda ditt personliga uttryck ännu mer. Kanske kan den hjälpa dig att våga uttrycka din tro på ett nytt sätt eller på ditt sätt.

Pluggar slöjd och till pastor, är beroende av garn och handarbete och älskar att fotografera! Så presenterar jag mig själv på sociala medier.

Jag handarbetar nästan konstant, oftast är det stickning som gäller, när jag går, sitter på föreläsningar, gudstjänster och möten och när jag vill ta det lugnt och göra ”ingenting”. Men för mig innebär ofta de där stunderna av att göra ”ingenting” att jag sitter och har ett tyst samtal med Gud (vad jag tänker att bön är/kan vara). Det är som att när jag tittar på stickningen där maska läggs till maska nästan av sig själv, då hör jag både mina egna tankar och Guds röst tydligare!

Kreativiteten är en del i vår gudslikhet, Gud skapade världen och skapar ständigt livet. När jag använder min kreativitet blir jag en del av denna skaparkraft. Första gången i Bibeln som det står att Gud uppfyller någon med sin ande säger Gud ”Jag har utvalt Besalel […] och fyllt honom med gudomlig ande, med insikt, förmåga och kunskap och allt slags hantverksskicklighet” (2 Mos 31:2–3). Här blir det tydligt att kreativiteten verkligen är något som kommer från Gud. Därför vill jag låta mitt skapande bli en del av hur jag lever som lärjunge till Jesus.

Ofta tänker jag på hur jag skall kunna använda min kreativitet i församlingen på ett mer konkret sätt, när jag jobbade som ungdomsledare anordnade jag ”kreativa dagar” där en fick komma och vara kreativ med just sitt uttryck. Jag fortsätter att fundera och har några tankar som ligger och gror, kanske blir de verklighet en dag!

Namn: Maja Floberg
Ålder: 25 år
Sysslar med: studieuppehåll från pastorsstudierna och läser nu ledarskap i Slöjd och Kulturhantverk
Bor: Göteborg
Församling: Är fortfarande medlem i Abrahamsbergskyrkan men går nu till Johanneskyrkan i Lindome