Ett besök hos Gabriel och Kumla!

Publicerat 

Hösten 2011 började jag min tjänst som ungdomsledare i Johanneskyrkan i Kumla. Det fanns knappt ungdomar i församlingen men jag hade en vision. Vi skulle starta världens sjönaste konfagrupp med det häftiga namnet ”Afternoon Tea Party”. En halv anmälde sig. En tid därefter kom jag på idén att styra upp filmkvällar i kyrkan för att på så sätt locka ungdomar dit, och vi investerade i en popcorn-maskin. Man kunde göra rysande mycket popcorn, men aldrig goda. Jag vet. Jag fick äta dem själv då ingen annan kom. Samtidigt började jag som scoutledare där det fanns en handfull trogna scouter jag fick investera i. Läsåret gick och där hade historien om mitt år som ungdomsledare kunnat sluta. Men jag ville inte sluta, jag ville nå barn och unga i Kumla med Guds kärlek. Jag fortsatte kämpa på i scoutgruppen och 2014 startade vi en liten tonårsgrupp med 6:or. Gruppen har växt och idag har vi ett helt gäng fantastiska högstadieungdomar som gått konfa, döpt sig, startat lovsångteam och kristen skolgrupp. Du som är ledare, stanna kvar där du är och gå mot den vision Gud lagt ner i ditt hjärta.