Cookies Vinterting 2018

Publicerat 
Vinterting, en del av scoutklassikern!
Vinterting är en legendarisk scoutspårning för Utmanarscouter och scoutledare. Vi har valt att köra i månadsskiftet januari/februari för att öka utmaningen. Ofta har vi haft tur och lyckats pricka den kallaste natten på hela året! 2018 blir det Vinterting i Alingsås och arrangerande kårer räknar med möjlighet till övernattning både inomhus och utomhus.

Välkommen till Cookies, vinterting 2018. Ett oförglömligt äventyr för alla scouter som är 16 år eller äldre. Lär känna Viola Maräng, hennes Alingsås med alla dess caféer och de mörka skogarna däromkring.

 

Vinterting i år kommer att utgå från Hjortgården, Alingsås och nytt för i år är att vi börjar på fredag kväll med nattdelen och fortsätter efter välbehövlig sömn fram till eftermiddagen på lördag. Helgen ifråga är 2-3 februari 2018. Vi kommer att erbjuda  övernattning både inomhus på golv och i tält, men antal platser inomhus är begränsat till 50 personer så det är först till kvarn som gäller för dem som önskar det alternativet.

 

Vi samlas klockan 19 på fredag kväll den 2/2 vid Hjortgården. Vi räknar med att alla är mätta när de kommer. Framåt midnatt bryter vi för nattamat och sömn innan vi fortsätter på lördagen. Avslutning och hemfärd är beräknad till klockan 15.

 

Utöver kläder och utrustning för övernattning och annat man kan behöva för sitt personliga behov, rekommenderar vi fick- eller pannlampa, första förband och kompass. Vi vill också gärna se att det framgår att ni är scouter under lördagen då vi kommer vara en del inne i Alingsås. Om inte annat så ha scouthalsduken utanpå vinterkläderna.

Dessutom måste varje patrull ange minst en email-adress och två mobilnummer.  Vi skall kunna nå er på dessa nummer under hela vinterting. Telefonerna måste vara Android eller Iphone för att garantera full kompatibilitet i tävlingen. Tänk på att ha dem fulladdade när ni kommer och ta med laddare. Det kommer att finnas tillgång till uttag för laddning under natten, men extra powerbanks kan också vara bra. Batteritiderna blir inte bättre av vinterkyla.

 

Kostnaden är 150 kronor per deltagare plus 20 kronor extra för dem som väljer att sova inomhus. Detta faktureras i efterskott.

 

Sista anmälningsdag är 19/1 men vi förbehåller oss rätten att stoppa i förtid om intresset blir för stort. Anmäl er därför så snart som möjligt, dels för att säkra er plats, dels för att få förtur till sovplats inomhus om ni vill ha det. Rekommenderad storlek på patrullerna är 5-8 personer. Det finns också möjlighet att anmäla sig enskilt, så sätter vi ihop patruller efter det.

 

Välkomna till Cookies!

Här kan du anmäla dig och din patrull!