Häslning från Ansgarskyrkan Västerås

Publicerat 

Vi kommer under en period framöver presentera de som är anställda mot barn-& ungdomsarbete från olika församlingar i vår region. Var med och be speciellt för dessa personer framöver!

Här kommer andra hälsningen från Simon Alander, Ansgarskyrkan Västerås!

Är ungdomsledare världens viktigaste jobb? Det är lätt att tänka ”nja” på den frågan när man ikäldd rosa pokémondräkt försöker undkomma en skock jaktlystna tonåringar på läger. Den och liknande situationer har jag hamnat i sedan jag i januari 2017 började tjäna som ungdomsledare i Ansgarsförsamlingen i Västerås. Men jag har också fått upptäcka att barn, ungdomar och unga vuxna som jag möter ofta har nära mellan lek och helighet och mellan vardag och de stora existentiella frågorna. Därför är det så häftigt att tillsammans med ungdomar i andakter och samtal få upptäcka den verklighet i Guds rike som Anden uppenbarar för oss i Jesus. Och min dröm i det jag gör är nog att få vara med och forma gemenskaper där vi söker efter att leva det liv Gud tänkt för oss. Dår våra gåvor får upptäckas och vara till för varandra och andra. Där kan både leken och tillbedjan bli hängiven och det tror jag är ett liv värt att leva.