Equmenias internationella stipendium

Publicerat 

Ska du / ni besöka en vänförsamling eller har ni för avsikt att bjuda in vänner från en systerkyrka i ett annat land till er? Då kan ni söka Equmenias internationella stipendium.

Hur gör man då? Här står allt som du/ ni behöver veta:

Internationella stipendiet

Sista ansökningsdatum för hösten är 15 oktober. Missa inte det!

Vad kan då pengarna användas till? Väldigt mycket. Ett av många sätt är att göra som Equmenia Hovslätt som var iväg till Rumänien under sommaren:

”I slutet av juni var vi ett gäng på åtta tonåringar och fem ledare som flög till Rumänien för att vara där i en vecka. Till vardags finns vi alla med i Equmenia Hovslätt och har där även varit del av en lärjungaskola som träffats en gång i månaden för att fundera över vad ett liv med Jesus innebär och hur vi kan leva ut det i vardagen. Drömmen och längtan att besöka vår vänförsamling i Rumänien tog alltså fart utifrån denna grupp och under en vecka var vi i staden Bacau i östra Rumänien.

Där fick vi möta rumänska tonåringar, bo hemma hos rumänska familjer, delta i församlingens skolprojekt för att motivera och hjälpa skolbarn, dela ut mat till familjer i behov, plocka skräp i en av stadens parker, göra ballongfigurer och erbjuda ansiktsmålning till barn i samma park, delta i gudstjänsten och mycket, mycket mer.

Sedan vi kommit hem har vi berättat om resan i en gudstjänst, skrivit om det i församlingens tidning och vi hoppas på att få dela med oss av våra upplevelser och inspirera andra på många fler sätt.

Tack till Equmenia och det internationella stipendiet som gjorde detta möjligt för oss!”

Alice Persson, ungdomsledare i Equmeniakyrkan Hovslätt