Rörelseglädje i Sjökumla!

Publicerat 

– Vår Pulsgrupp handlar inte om utseende eller prestation. Vi vill förmedla rörelseglädje och gemenskap!

Systrarna Elin Andersson och Emelie Paulsson från Sjökumla Missionsförsamling har precis avslutat veckans träningspass med Pulsgruppen. Den här måndagkvällen i september var det löpning och gång i backe, kombinerat med styrkeövningar som alla kan genomföra.

Elin Andersson inleder träningen med en andakt från Pulsboken

– Man måste inte ha massa redskap, det går bra att bara använda kroppen för pulshöjande övningar, säger Emelie

– Det behöver inte vara så svårt. Har man bara vilja att träna tillsammans så måste man inte vara vältränad. Det är bara en glädje att få vara tillsammans. Alla kan vara med och vi har både 1-åringar och 70-åringar.

Kvällens träning!

Pulsgrupper handlar om att träna och röra sig i en kristen gemenskap. I Sjökumla inledde Elin med att läsa från Pulsboken, och avslutade med ”Gud som haver” tillsammans i en cirkel.

– Det känns viktigt att visa att vi är en kyrka här, en församling bland vilken idrottsförening som helst. Det är stort när vi haft människor som inte tror, ett par 15-åriga grabbar som stått där och bett med oss!

 
Vill du starta en Pulsgrupp? Eller veta om det finns någon där du bor?
Kontakta Equmenias idrottskoordinator så berättar vi mer!