Dagsprogram från Trampolin

Publicerat 

Trampolin arrangerades sommaren 2013 i Loo i Västra Götaland och var Equmenias första nationella scoutläger. Lägernamnet Trampolin ger association till HOPP, vilket var ledord för dagsprogram, bibelstudier och andakter under lägret. Här har vi samlat dagsprogrammet för sex dagar. Programmet är i första hand gjort för upptäckare (10-12 år) och äventyrare (12-15 år). Programmet kan användas så som det är eller användas som inspiration, både i patrullen, i kåren, på kårläger eller större läger.

Till dagsprogrammet hör också ett andaktshäfte där temat är Hopp. Detta kan laddas ner från Equmenias materialbank: Andaktsmaterialet Simon och Marie.

 

 

 

 


1. Hopp för dig

Du är värdefull och fantastisk redan för att du är och inte för vad du presterar. Gud, som har skapat dig, tror på dig och har goda tankar för dig. Och det finns många andra som också hoppas på dig.

Hopp för dig


2. Hopp för mänskligheten

Ditt liv och det du gör är viktigt för andra människor, både de som lever nära dig och de som bor långt borta. Du är ett hopp för mänskligheten och det du gör kan inspirera andra så att det ger ringar på vattnet.

Hopp för mänskligheten

 


3. Hopp för jorden

Vi människor har tillsammans fått uppdraget av Gud att ta hand om jorden. Du kan vara ett hopp för jorden genom att vara varsam mot miljön och med naturens resurser.

Hopp för jorden – instruktioner

Hopp för jorden – spelplan framsida

Hopp för jorden – spelplan baksida

Hopp för jorden – spelregler 1

Hopp för jorden – spelregler 2

Hopp för jorden – spelregler 3

Hopp för jorden – spelregler 4

Hopp för jorden – spelregler 5

Hopp för jorden – spelregler 6

Hopp för jorden – spelregler 7

Hopp för jorden – spelregler 8

Hopp för jorden – spelregler 9

Hopp för jorden – spelregler 10

Hopp för jorden – spelregler 11


4. Hopp för livet

Genom sin son Jesus har Gud gett dig möjligheten att bli hans vän. Jesus inbjuder dig att följa honom och vara hans lärjunge och vän. Tackar du ja till den inbjudan lovar Jesus att troget finnas vid din sida genom livet. Därför finns det hopp för livet.

Hopp för livet

Hopp för livet – häfte

Hopp för livet – skyltar


5. Hopp för evigheten

Du behöver inte vara rädd för att dö. Jesus vill ge dig hopp om ett evigt liv efter döden. Jesus dog på korset, men han segrade över döden och återvände till livet igen. Genom detta har han öppnat en väg till räddning från döden för alla som tror på honom.

Hopp för evigheten


 

6. Hopp för världen

När gemenskapen funkar och du och dina vänner gör något tillsammans för andras bästa kan det bli större och vackrare än om ni lägger ihop det ni gör var för sig. I den kristna församlingen finns dessutom Jesus med och hjälper oss. Och han ger oss tillsammans uppdraget att vara hopp för världen. Att gå ut och göra skillnad för våra medmänniskor och berätta om honom.

Hopp för världen

Hopp för världen – klimatrollspel