Englandsläger för Equmenia Rogsta

Publicerat 

Equmenia Rogsta fick i år scoutstipendiet för att åka på scoutläger i England. Här berättar en av deras ledare om upplevelsen i film och text:

 

 

Mitt namn är Victoria Söderlund. Jag är en glad och engagerad 20åring som varit scout sedan jag var 8 år. Jag sökte stipendiet för att vår scoutkår skulle kunna åka till England på jamboree.

Kent International Jamboree

Kent International Jamboree går av stapeln var fjärde år. I år hade lägret temat ”world scouting”. Det kunde man se bland annat på uppdelningen av lägret. Det fanns 6 olika ”subcamps” som var döpta efter världsdelarna. Vi bodde i Europa.

Troop Swengdutch

Den största anledningen till varför vår kår ville åka på jamboreen var att fortsätta med ett internationellt samarbete som vi haft i snart 20 år. Samarbetet kallas för Troop Swengdutch som är en grupp med scouter från Rochester, England, Zaltbommel, Nederländerna och vår kår från Hudiksvall/Rogsta. Jag har varit en del av truppen sedan 2012. Man blir en del av truppen så snart man varit med på ett läger tillsammans med de andra parterna.

Min upplevelse

Att bo tillsammans med 6000 andra scouter är en helt fantastisk upplevelse. Trots att vi har en del olika värderingar i Sverige jämfört med England märks det att vi ändå hör ihop. Att sedan få se olika sidor av scouting är bara ett plus. Att lära sig något på en jamboree är enkelt för det finns så många saker man stöter på som är nya. Exempelvis måste man lära sig att acceptera att vi inte äter samma mat, har precis samma värderingar och inte kan röra oss hur som helst på grund av brist på allemansrätt.

Att inspirera och bli inspirerad.

Inspirationen flödar på en jamboree. Jag tror jag talar för alla oss ledare från Rogsta när jag säger att inspirationen för höstens termin är på topp. Vi har massor av nya idéer och tankar på vad vi vill dela med oss av till scouterna som inte hade åldern inne eller valde att inte följa med. Jag vill inspirera andra med min lilla film som jag gjort. Hoppas ni gillar den.