De bästa sommartipsen!

Publicerat 

Nu är den här! Sommaren! Åh så härligt! Men vad ska man hitta på? Vart är det bäst att bada? Var är godaste fikan och vad ska jag låta mina öron njuta av medan jag cyklar den bästa cykelvägen? VI HAR SVAREN! Många fina människor från den bästa regionen, alltså vår – STOCKHOLM, har nämligen lämnat in tips! Hur bra?! Jättebra! Enjoy!

Matias Larhag har tagit denna bild.
Filip Hammar, 26 år
Frisbeegolf! Väldans kul! Allt du behöver är en eller flera frisbees och ta dig till en bana, förslagsvis Kärsö. Tips: ta med picknick och akta dig för fästingar!
Johanna Ågestad, 41 år
Jag tycker ofta att man kan överraskas av det vackra runt omkring där man bor! Naturreservat och parker där man kan hämta andan. Vill man kan man också vandra med andra i ”Pilgrim Vallentuna” De hittar du på Facebook eller när du googlar.
 
Sara Mellergård, 33 år
Wenngarns slott utanför Sigtuna blir mitt tips! Kakbuffé, djur, orangeri, pysselvåning och loppis!
 
Maria Öst, 32 år
Mitt tips är att cykla. Det är roligt och skönt i kroppen, det är väldigt anpassningsbart, det kan ta en till både okända och kända platser, nära eller långt borta, det går att göra ensam eller med många andra och är bra för miljön.
 
Elin Harrysson, 27 år
Böckerna om Morfar prosten av Eva Bexell! Jag skrattar högt när jag läser dem!
 
Karin Ingridsdotter, 34 år
Som infödd stockholmare blir jag i bland lite hemmablind men sanningen är att Stockholm är en grym sommarstad! Mitt bästa tips är att åka på båtutflykt och se staden från vattnet! Själv valde jag turen ”Under Stockholms broar” som avgår från Strömkajen när jag hade besök från utlandet för två år sen. Man såg folk som badade överallt, andra hade picnic, alla vackra byggnader…jag blev kär i Stockholm igen!
Ett annat, kanske ännu bättre tips, är att bara njuta av ALLT det goda som Gud skapat och som kanske visar sig extra tydligt i sommartid. Naturen, samvaro med andra människor, glass och nattbad exempelvis.
Linnea Gullholmer, 29 år
Helt kort skulle jag vilja tipsa om att läsa Doktor Glas och njuta av Långholmen
Lovisa Brorson, 34 år
 Jag tycker att man ska värma upp med Llojds (inte så nya, men väldigt bra) album, Jag kommer älska mitt liv snart och Ansiktets färska album, Tusen nålar, när man drar sig till Galärparken för att gå på Popaganda på Parkteatern den 22 juli. En gratis, mitt i stan och allmänt härlig dagsfestival! Dagen efter kan man smälta sina intryck på Villa Lyran och äta räkmacka och sen promenera längs vattnet i godan ro. Happy summer weekend!
Julia Caesar har tagit den här bilden.
Ulrika Sundbom, 48 år
Gör en utflykt till Rosersbergs slott. Det är intressant och en mycket fin slottspark och man kan bada om man vill. Fika på Långängens gård på Lidingö eller Trädgårdscafe på Vaxholm. Läs Mayas dagbok av Isabelle Allende eller Simma med de drunknade av Lars Mytting. Lyssna på Lisa Ekdahl, en av mina absoluta favoriter. Jag vill också tipsa om Stad och Land eller, med barn från 3 år och uppåt – Lådbilslandet i Nykvarn!
 
Gustav Gillsjö, 25 år
Åk på Frizon-festivalen!
 
Victoria Gejrot, 43 år
Torpet i Orhem – Ett bohemiskt fik med hembakta bullar och mycket charm. Veganska alternativ finns på menyn. Ta en fika, promenera runt i vackra Flatenreservatet och ta ett dopp i sjön – en perfekt sommarutflykt! Lätt att ta sig dit kollektivt med buss 180 från Skarpnäck om du vill åka kollektivt.
Möjligheternas hus och Återbruket i Skarpnäck – Loppis-tips för en mulen dag: Ta gröna linjen till Skarpnäck och gå på Möjligheternas hus och Återbruket! Prylar, böcker, kläder, möbler – vettiga och galna fynd! Och blir det en regnig sommar kan du hitta massor av material för upcykling här – det är rätt trevlig att hänga inomhus och pyssla också…
Tavernan på Mångkulturellt centrum i Fittja – Storstockholms bästa buffé? Vackert, välsmakande och vegetariskt och alltid massor av gott att välja på! Besök utställningen på Mångkulturellt centrum också såklart, eller ta en promenad längst vattnet, men bara maten är värd resan dit! En söndag i månaden serveras också brunch. (Tyvärr stängt i juli.)
 
Pontus Norshammar, 45 år

Poddtips:
Missa inte Så Funkar Det i P1. Finns det korsord i Kina? Kan man vissla på Mount Everest? Jobbar bin dygnet runt? Roligt, knäppt, klurigt. Anders och Måns svarar på lyssnarnas frågor. Dessutom får man även höra skum svensk schlager i inslaget Kvart i Två-dansen. Kul i hängmattan.

För den som vill ha en musikalisk utmaning eller två, så vill jag varmt rekommendera två engelska poddar med okänd och udda musik. Epileptic Gibbon Music Show – blandar hej vilt mellan olika genrer som folk, jazz, pop, progg och filmmusik. Många av banden är okända. Varannan fredag är det även Listening Party på Facebook där folk från hela Europa chattar medan de lyssnar. The Interesting Alternative Show är den andra podden och är musikaliskt lite åt samma håll men är mer inriktad på jazz och avant gard musik. Lite som P2:s kalejdoskop fast lite mer skruvat.
Jag vill också tipsa om Inte Rasist Men. Bra, kul och lärorik, kritisk granskning av Sverigedemokraterna och den ”Sverigevänliga” rörelsen i stort. En viktig antirasistisk röst som är väl värd att lyssna på.
Utflykter
Tyresö slott är jättemysigt, vackert och mycket god mat och fika! Här finns också Stockholms Pilgrimscenter som erbjuder vandringar, långa som korta i en fantastisk vacker miljö för den som vill testa pilgrimsvandring.
Ett annat utflyktsmål är Klubbensborg som är ett vandrarhem och camping som ägs av fem Equmeniakyrkor i söderort. Det finns café och man kan bada eller sitta och titta ut över vattnet.
Ett annat tips är titta på hemsidan Gratis i Stockholm. En sida där man kan hitta olika aktiviteter som är gratis. Bra att ha om en vill eller behöver spara pengar.