Nya andakter och andaktstips

Publicerat 

I detta häfte har Equmenia och Studieförbundet Bilda samlat ett antal nya andakter och andaktstips. Andakten “Packa ryggsäcken” baserar sig på en verklig händelse. Den andra andakten heter “Idag har vi lärt oss att använda karta och kompass” och visar på ett sätt att knyta ihop ett tema med en andakt för att skapa en röd tråd i scoutmötet. Vi presenterar också två längre andaktsserier: “Mannen med bruna ögon” som består av 18 kapitel och “Berättelser om patrull Homo Sapiens” med 6 kapitel.

Andaktstipsen är hämtade från kursen “10 sätt att utforma en andakt”. Kursen ges av Equmenia och Studieförbundet Bilda och varar 2,5-3 timmar. Kontakta Equmenia nationellt för att boka kurs.

Flera andakter hittar du i Equmenias materialbank och i Scouternas aktivitetsbank. Ytterligare tips och idéer kring andakt finns i boken “Glöd – scouting på kristen grund” som finns att köpa i Scoutshopen hos Scouterna eller som pdf på den här sidan.

Ladda ner som pdf