”Det är så mäktigt när man sjunger till Gud tillsammans med 1500 andra!”

Publicerat 

Hej Gustav Gillsjö! Varför tycker du om den kristna festivalen Frizon?

– Det är bara helt fantastiskt! Det är så bra. Jag åker alltid därifrån med massa inspiration. Jag som gillar musik får möta många olika genres och intressanta artister med olika uttryck och tekniker. Sen får jag ställa många frågor till mig själv eftersom det är väldigt många bra seminarier om alla möjliga saker. Jag har lyssnat på ämnen som feministisk teologi, kan man spela skjutspel om man är kristen, hur man hanterar ångest – det är så otroligt brett och fantastiska talare. Dessutom är det bra bibelstudier, fantastiska gudstjänster, mycket människor och det händer mycket hela tiden.

Vilka tycker du borde åka dit?
– Alla! Alla som fyller 16 år i år får åka. Och man ska absolut ta med kompisar som inte är kristna. Man behöver ju inte gå på bibelstudier och gudstjänster om man inte vill, men det är ett perfekt läge att fråga om de vill följa med och se vad det är. Ett bra sätt att visa sin relation till Jesus för sina vänner som inte tror. Jag vet ickekristna som tyckt att det varit väldigt bra. Arrangörerna får ju dit blandade artister och försöker alltid få några som är lite större, även utanför kyrkan.

”Jag gillar Frizon för att det finns väldigt mycket att uppleva! Man får mycket kul, många tankeställare och jättebra konserter.”

Vilken har varit den bästa konserten?
– Konserten med A treehouse wait. Helt fantastiskt live. Men Elefant var sjukt bra deras sista år. Och Pelle Lindvall! Och Gungor – ojoj! De är fantastiska på att väva in tron i musiken, mellansnack och musik gjorde en helhet. Plus att trummisen och gitarristen var monster.  Ja du förstår. Det är sjukt mycket bra helt enkelt! Men bäst – A tree house wait.

Hur är gudstjänsterna?
– De är mäktiga. Det är så mäktigt när man sjunger till Gud tillsammans med 1500 andra.  Det är alltid bra musiker som leder lovsången och man blir inspirerad och får lära sig nya och bra sånger. Det är också utmanande predikningar och det finns många olika sätt att be med kroppen och hjärnan. Man kan få förbön, de har haft bikt något år vilket är fantastiskt, man kan falla på knä inför ett stort träkors av gamla bjälkar. Liksom mycket med Frizon finns det utrymme att även be som man vill.

Hur får man den bästa Frizonupplevelsen?
– Man ska bo i tält och äta falafel för att få den rätta känslan. Och så ska man gå på typ allt. Problemet med Frizon är att man måste välja bort eftersom det händer fyra saker samtidigt och man vill gå på tre av dem. Det är lite jobbigt, men det är ett angenämt problem. Sen finns det ju folk som inte sover och för att hinna med allt, men jag behöver sova så det gör jag.


MER OM FRIZON
Vad? Kristen drog- och alkoholfri festival fullsmockad med gudstjänster, seminarier, god mat, konserter, utställare och en aktivitetsarena med trampoliner, spikeball, parkour och fotboll. Det blir improteater, quiz, bönemöten, second handbutik och själavård bland annat. I år blir det också Frizonhjälpen, en motsvarighet till Musikhjälpen där Equmenia och Evangeliska Frikyrkan samlar in pengar till barn och unga i vår värld, till olika projekt och till utbildning och hållbarhet. BRA GREJ.
Var? Torpområdet utanför Kumla, Örebro.
När? 10-13 augusti.
Vem? Man får åka på Frizon det år man fyller 16 år.
Vilka? På scen finns Peg Parnevik, Hillsong Sthlm, Pedros, Bicycle Beat och The Brilliance för att nämna några.
Anmälan? 1 juni höjer de priset så boka en biljett redan nu!
Veta mer? Frizons hemsida.

VI FRÅN REGION STOCKHOLM FIXAR EN BUSS. KLICKA HÄR OM DU VILL ÅKA MED!


MER OM GUSTAV GILLSJÖ
Ålder:
25 år.
Gör: Läser till pastor och jobbar i Jakobsbergskyrkan.
Familj:
 Frun Gunnel.
Intressen: Musik, Fifa, teologi och bakning.
Drömmer om just nu: Att få hålla på med mer musik i församlingen.
Det bästa med Jakobsbergskyrkan: Att få möta alla barn och unga och att se alla ledare som är grundade i att de är sända av Jesus till de här barnen.
Min favoritplats i kyrkan: Ungdomsrummet med sofforna.
Såhär tänker jag mig Gud: Min favoritbild är Gud som krukmakaren i Jeremia 18. Det är en obegränsad kärlek. Gud är en gud som med ömma händer formar oss så vi blir de vackra människor vi är skapade att vara.


Vi har startat en litenliten Equmenia Stockholm gillar-serie. Det innebär att det någon gång då och då kommer att komma upp en text här på hemsidan om en intressant person. Och alla har de något gemensamt – de har anknytning till regionen och gillar något! Låter det spännande? BRA! Detta var del 2 och fler kommer att komma. Vem vill du läsa mer om? Tipsa till annasara.dahlen@equmenia.se!