Vrålkul med Gällivare-Malmberget

Publicerat 
Helena Apelqvist, diakon i Malmbergets missionsförsamling berättar om scouterna och tonåringarnas äventyr runt om i regionen.
Vi samlas ca 40 scouter och några ledare varje tisdag och lever ett livat scoutliv i fyra patruller; Lodjuret, Järven, Vargen och Norrsken. Norrsken är utmanarpatrullen som tar ett seriöst ledarskap för de yngsta Lodjuren. Norrsken är också den stabila kärnan i Tonårsverksamheten (se nedan). Läs mer om vårt scoutarbete på https://scoutmalmberget.wordpress.com
Scouterna ser nu fram emot scoutlägret ”Flottarläger” 2-5/6 som vi ska ha tillsammans med Smedsbyns scouter på Grundet i Luleälven, S. Sunderbyn. Känner någon fler att det vore trevligt att komma med som gammal scout/scoutledare eller bara är nyfiken och vill lära sig om scouting, så meddela oss.Kanske någon vill komma och få inspiration att dra igång en vilande scoutkår igen, vore toppenkul! Eller bara hänga och känna scoutkänslan…
5-12 augusti deltar två ledare och sju scouter, några Vargar och Norrskenare, i Jamboree17 i Kristianstad, Skåne, och träffar 11000 andra scouter från 29 länder. Vi ska bo ihop med våran vänkår Rönninge Equmeniascout därifrån det kommer 21 st. Ska man åka långt så ska man ta i! (168 mil) 😉 Vill någon ge oss ett resebidrag är det varmt välkommet bg.676-7537 Swish 123 593 62 57. Tack!
Den 20/5 ska ungefär samma gäng gå en klätterkurs i Luleå för att kunna använda det som en del i scoutverksamheten. Det blir Vrålkul!
Vi engagerar oss också i planeringen av Regionscoutläger 2018 med indiantema. Grundet är platsen då också, så nu behöver vi bara samla en massa härliga ledare och funktionärer
som vill dela scoutkänslan och bidra med sina kunskaper till nya scoutgenerationer! Välkomna!

Tonåringarna träffas en ggn/mån och har traditionellt tonårshäng i kyrkan och scoutlokalen (som hänger ihop) och så träffar vi övriga Norrbottens equmeniaungdomar en ggn/mån någonstans i Norrbotten. Den 19/5 ska vi samlas i Luleå och leka ”På rymmen” i citykärnan. Vi sover alltid över dit vi far då vi inte tar oss hem samma kväll, om vi inte ska bila mitt i natten, och det ger oss lägerkänsla varje gång.

Självklart åker vi så många som möjligt på Nyårsläger i Hemavan. Ska man åka 100 mil ToR så ska det hålla en vecka 😉
Helena Apelqvist, Gällivare-Malmberget