Xperience 2017

Publicerat 

Det var med stor förväntan som ett femtiotal tonåringar klev in genom dörrarna till Rosengårdskyrkan i Helsingborg.

Först på programmet stod Teater. Sundsgårdens teaterlinje spelade #NoHate som bl.a. tar upp frågor kring hur vi uttrycker oss på nätet. Vid samtalen efteråt gick diskussionsvågorna höga!
Lördagen inleddes med ett bibelstudium innan det var dags för de spår som deltagarna hade valt. För konfirmanderna, som hade ett eget spår, stod det Bibliodrama på programmet. Temat var skapelse och miljö. detta följdes av en pilgrimsvandring längs kusten söder om Helsingborg.
De som valt Äventyr gav sig av för att vandra längs Kullabergs hisnande bergssidor. De fick uppleva sol, vind, berg, grottor och god mat lagad på stormkök i det fria.
Två spår handlade om musik. Ett där deltagarna fick prova på olika instrument vilket så småningom ledde fram till att de spelade en sång tillsammans. Det andra var inriktat på sång och en liten kör övade tillsammans.
Två spår hade en kreativ inriktning. Ett där det skapades skön konst utifrån till synes slumpvis dragna linjer och ett där deltagarna fick prova på dans och enkel koreografi.
De sista spåren var idrottsinriktade. Ett gäng gav sig på att spela golf, en inte helt enkel uppgift i den starka vinden. Några andra provade kampsport med inriktning mot självförsvar.

Årets gästtalare var Niklas Björklund, föreningsutvecklare i Equmenia Mitt. Han använde sociala medier för att beskriva hur vi bygger en stadig tro i våra liv samt att alla platsar i Guds startelva, även den som lider av livsdyslexi!

Mycket mer skulle kunna sägas om helgen men vi åkte alla hem fyllda av goda upplevelser!

Lovsångsgudstjänst L