Så kan du prata med barn om händelsen i Stockholm

Publicerat 

Händelsen under förra fredagen när flera personer blev påkörda på Drottninggatan har berört oss djupt. Det är svårt att förstå och ännu svårare att veta hur man kan prata om det som hänt med ett barn.

Därför vill vi rekommendera att ta en titt på hur BRIS hjälper oss att göra det. 

Det sista de skickar med är att lugna och inge hopp. Det är en uppmuntran till oss alla att se att vår verksamhet är ännu viktigare efter den här dagen. För varje barn och ungdom som får känna lugn och hopp, är en stor glädje.

Vi avslutar med bönen vi bad i fredags. En bön som aldrig slutar gälla:

Ikväll ber vi för Stockholm. Vi ber för de som förlorat någon de älskar, vi ber för de som skadats i attacken, vi ber för alla de som jobbar för att få situationen under kontroll. Herre visa att du finns nära! Vi ber också för alla som känner sig rädda och har svårt att somna ikväll. Tack för ditt ord till oss om att ljuset lyser i mörkret och att mörkret inte har övervunnit det, och aldrig kommer göra det. Hjälp oss att inte låta rädslan vinna. Amen