”Nu har det hänt, ni är här!”

Publicerat 

Vår församling, Finspångs missionsförsamling, har sedan många år tillbaka en stark koppling till Indien, då vi bland annat stödjer ett pojkhem och sociala projekt på den Indiska landsbyggden i Maharashtra distrikt. Genom åren har många åkt fram och tillbaka mellan Indien och Finspång. Nu var det vår tur, 7 ungdomar och tre ledare, att äntligen få åka till Indien.

Vi stod på ”kyrkbacken” vid St. Andrews kyrka i Pune tillsammans med en av de Indier som varit volontär i Finspångs missionsförsamling för ett antal år sen. Han säger något i stil med: ”Nu har det hänt, ni är här! Ni var så små när jag var i Finspång, jag trodde aldrig detta skulle hända, men nu är ni här.” Ögonen fullkomligt lyste och där och då förstod jag storheten i resan och det utbyte som finns mellan Finspång och Indien. Det handlar om relationer som växer och utvecklas, relationer över tid på andra sidan jorden. Relationer som förändrar och påverkar livet. Människor vi mött på andra sidan jorden har följt våra liv, det är stort! Det är möjligt tack vare att människor i Indien och Finspång bestämde sig för att investera sin tid, sina pengar och sitt engagemang i varandra. Det har fått ge välsignelse till långt fler människor än det någonsin gick att förutse. Jag och många med mig, vågar jag påstå, är så otroligt tacksamma för att dessa kontakter togs för många år sen. Våra liv hade varit fattigare utan relationen med alla dessa människor vi mött och deras liv hade varit fattigare utan mötet med oss. Vi som åkte den här gången är så glada över att även vi fått vara del av dessa långsiktiga relationer eller kalla det den Finspångska Indienfamiljen om du vill. Den familjen har gett oss vänner för livet!
Johanna Karlsson, Finspång

 

Resan Finspångs ungdomar fick göra till Indien möjliggjordes delvis av Internationella stipendiet. Har du också en resa inplanerad? Sök stipendiet idag!