Sportlovsresa till Norge 2017

Publicerat 

Tidigt på lördagsmorgonen på sportlovet styrde en buss med förväntansfulla ungdomar och ledare mot solen och snön i Norge. Fem dagars skidåkning i OS-backarna norr om Lillehammer väntade! Väl framme väntade en stor lägergård med skön brasvärme, fyrbäddsrum och bra samlingslokaler. Första och sista dagen var vi i Kvitfjell som laddade för världscuptävlingar i störtlopp och super-g. Trots detta fick vi också plats och njöt av fin snö. Andra och fjärde dagen tillbringades i Hafjell som är det största systemet, där finns t.o.m. gondollift! Lite mer folk men härligt långa nerfarter.
Mellandagen spenderades i ett litet men närliggande system. Detta vägdes upp av att det kommit en dryg decimeter nysnö på natten! Under veckan har solen hedrat oss med sin närvaro både nu och då  och temperaturen har legat runt nollan de flesta dagarna.
Förutom skidåkningen hann vi med en hel del annat. God mat fick vi i rikliga mängder! Det behövdes för att orka med kvällsprogrammet då det bjöds på speeddating (för att lära känna varandra lite mer), dans, musikquiz, snörugby och festkväll med finmiddag. Dessutom fanns en mängd spel att välja mellan.
På bibelstudierna pratade vi om att tron behöver fyra ben för att bli stadig: Bibeln, bönen, brödsbrytelsen samt bröderna och systrarna. Varje kväll var det dessutom andakt med härlig lovsång. En kväll firade vi också nattvard.
Vi är glada och tacksamma för ett riktigt härligt läger!