LARS 16

Publicerat 

För fjärde året i rad samlades ett härligt gäng ungdomar i Västerkyrkan i Lund för att under nästan två dygn ägna sig åt diverse spel på LARS 16, Equmenia Syds egna spelhelg. Ett antal datorer sattes upp och kopplades ihop med varandra och internet. Det fanns allt från laptops till rena speldatorer med gigantiska skärmar och lysande tangent-bord. Spelen varierade också, från fredligt byggande med fyrkantiga klossar till mer våldsamt utrotande av märkliga livsformer i en fantasivärld. För de som inte ville förlora sig i skärmarnas förföriska ljussken fanns en hel del annat att roa sig med. PS4:ans dansspel med kamera lockade många till att försöka sig på dansrörelser som egentligen borde utförts av skickligare dansare. De modiga försöken gav dock upphov till många skratt och en hel del svett!
En annan spelkonsol erbjöd racing på fantasifulla banor och även här utkämpades många tuffa bataljer. Det fanns också ett antal brädspel som alternativ och omväxling till datorerna. På lördag eftermiddag beordrades alla ut för lite mer fysisk aktivitet. Ultimate frisbee spelades på diverse olika sätt, bl.a. var en liten gris inblandad! För att orka med allt detta behövdes givetvis mat och där ställde församlingsmedlemmar i Västerkyrkan upp och fixade både hamburgare och tacofrossa. Som pricken över iet samlades också alla till andakter där vi bl.a. fick lyssna på lovsång i technostuk och tända ett böneljus. Sömn blev det inte så mycket av men roligt hade vi!