Puls i Vretstorp – gemenskap och glädje

Publicerat 

– Gemenskapen
– Glädjen
– Att alla kan jobba på sin nivå utifrån sina förutsättningar

Det är några av svaren jag får på frågan vad som är bäst med Puls i Vretstorp.
Varje måndag träffas de för att träna tillsammans. Madde Hagberg som är ledare, har tagit fram balansbollar, stepbräda, vikter, en gammal brandslang, mattor och instruktionslapparna som ska användas just den här kvällen.
Deltagarna droppar in och småpratar vänskapligt med varandra. En del av dem kommer ofta till kyrkan, andra kommer på måndagar för att träna med Pulsgruppen.

Efter en gemensam uppvärmning delar vi upp oss på de olika stationerna. Upplägget är enkelt; jobba 40 sekunder, vila 20. Upprepa 3 gånger på varje station innan det är dags för nästa.
Musiken är medryckande och deltagarna peppar varandra till att orka tiden ut. Det smäller till varje gång brandslangen slår i golvet. Övningarna finns i olika varianter så att alla kan jobba utifrån sin dagsform.
När alla stationer är avklarade är det dags för magen att få lite till, ja träning alltså. Väl nere på mattorna blir det några magövningar innan det är andakt. Madde läser det hon valt ut för kvällen och delar några tankar.
– Det är viktigt med andakten, menar Madde när vi pratas vid efteråt. Jag vill att den ska vara bra. Det är ju den som är skillnaden på att träna här och någon annanstans.
Efter en stund av stretch hjälps alla åt att plocka undan redskapen och ställa tillbaka bord och stolar som de stod innan.
– Det är få som kan möblera här så snabbt som Pulsgruppen, säger Madde belåtet.
När hon släcker lamporna är det inget som röjer vad som har pågått här ikväll, förutom en svag doft av svett och Kristus.