Gud vill använda mig!

Publicerat 

Ida JanssonJag blir gång på gång så tacksam för att Gud vill använda mig, just här, just nu. Inte för att jag är bättre än någon annan, eller för att Gud är beroende av mig. Utan för att Gud vill använda mig, och för att Han älskar mig. Detta behöver jag påminna mig om typ varje dag!

Ungdomsledaryrket är egentligen rätt speciellt. Så otroligt brett! Ena dagen leker jag maffia efter ungdomsgudstjänsten, nästa dag sitter jag på kontoret och försöker styra upp ett nyårsläger. Dagen därpå leder jag bönegrupp och efter det förbereder jag en predikan. Och detta är ju inte ens en sjättedel av allt det ungdomsledaryrket kan innehålla. Jag jobbar med människor i åldrar mellan 11 till 60 år och själv är jag bara 22.

När jag själv var 14 år hade jag en ungdomsledare som hette Emma. Jag trodde hon kunde allt om bibeln och den kristna tron, att hon inte var det minsta nervös när hon skulle predika. Jag var helt säker på att hon visste precis hur hon skulle svara på alla våra svåra frågor som vi ungdomar ställde. Men jag inser ju nu att ungdomsledaryrket är ingenting man kan. Eller i alla fall inte innan man har provat. Ibland får jag helt enkelt låtsas att jag har koll, låtsas att jag inte alls är nervös, improvisera och göra så gott jag kan. Ibland får jag till och med upptäcka att jag visst kunde, när jag väl vågade prova.

Och det bästa av allt är att Gud behöver inte att du kan allt, Han behöver inte att du är helt perfekt, Han behöver inte att du har svaret på alla svåra frågor. För Gud kan allt, och Han vill välsigna det du gör så att det blir så mycket mer än vad du någonsin skulle kunna åstadkomma i egen kraft. Det enda Gud behöver är att du ger Honom ditt liv, och att du vågar kasta dig ut och lita på att Han bär.

Jag är så tacksam för att jag får ha världens bästa jobb, tacksam över att jag får omges av världens bästa ungdomar, i en helt fantastisk församling! Tack Gud!

// Ida Jansson

Ungdomsledare Donsö missionsförsamling