Ett år på Equmenia Väst

Publicerat 
Under snart ett år har jag vikarierat som föreningsutvecklare på Equmenia Väst. Mina huvudsakliga ansvarsområden har varit Scout, Ska’ut och att utbilda ledare. Den största välsignelsen under detta år har varit alla möten med föreningarna, dess ledare och deltagare. Att få möta människor om än bara för en liten stund, kanske har jag i något fall fått vara en hand som lett dem en liten bit på vägen, utmanat dem att ta ett steg som de på egen hand inte hade vågat eller kunnat. Som i sin tur ger dem möjligheten att göra det samma för någon annan. Min önskan för mitt liv och för den organisation som jag är en del av är att vi skall kunna finnas med i människors liv och göra just det. Utmana, möjliggöra och stötta. Genom det vi gör kan vi få vara en pusselbit som hjälper människor att få ihop livets pussel. Det lilla jag har fått vara del av under detta året har varit ett fantastiskt äventyr med många lärdomar och fantastiska möten med människor och föreningar i vår region. Givetvis har detta varvats med en hel del möten, mail och telefonsamtal som kanske inte alltid är det roligaste och samtidigt nödvändigt för att få det att fungera.
Nu tackar jag för denna tiden i anställd tjänst för er, fortsätter i en del ideellt och går i annat vidare mot nya äventyr, vart det bär vet endast Gud.
Peter Karlbom, Vik. Föreningsutvecklare