10 tips om Snapchat

Publicerat 
Snapchat är ett socialt medie där du kan skicka bilder och filmklipp till dina vänner. Du bestämmer själv hur länge mottagaren av bilden/filmen ska se det du skickat och du kan använda dig av massa olika filter. Här kommer några tips hur du kan arbeta med Snapchat!

 

Tänk igenom hela storyn innan du/ni börjar. Vad vill vi ha sagt? Hur får vi fram det på ett bra och roligt sätt? Hur är det här intressant för alla som ska titta? Vilken del kommer först och så vidare.

think

Det är roligt om många personer får synas, exempelvis genom frågan vad gör du för något? Skriv gärna in namn o titel (ex. Ungdomsledare) för att nya personer ska kunna känna att de hänger med. Fråga alltid de som är med om de vill synas på Snapchat!

grupp

Använd gärna Emojis och få dem att sitta fast på ett speciellt ställe i filmen genom att infoga Emojin och sedan hålla nere den på den plats du vill att den ska sitta fast.

snapgif

Det är kul med ljudeffekter! Starta en låt via någon annan app på telefonen och börja inspelningen i Snapchat när det tajmar med musiken. dance

 

Det är bra att titta på statistiken vilka som ser era storys och om det är vissa klipp som går bättre än andra. Då vet ni vad som går hem o inte. Fråga dessutom de som följer er/är tänkta att följa er om vad de gillar! Kika gärna på kändisar och härma det som passar.

statistik

Humor är viktigt. Men svårt. Men försöka duger så får man se vad som passar!

lol

Ta om! Det går att prova sig fram tills det blir rätt. Men å andra sidan är det roligt med det spontana.

clapper

Vid stillbilder kan de med fördel vara 10 sekunder, för de som tittar kan klicka bort bilden när de är nöjda.

tio

Vid filmning. Tänk på att inte hålla fingrarna för micken på mobilen och filma/fota med mobilen stående.

mick

Bullrigt ljud så som vind och blåst är jobbigt så undvik det alternativt ta bort ljudet från filmklippet.

giphy

Alla gifar utom nummer tre är hämtade från giphy.com.