Bön, svett och glädje

Publicerat 

Mitt under den härliga svenska sommaren gör Puls – tro och idrott ett gästspel på Klintagårdens camping i Köpingsvik på Öland.

På Klintagårdens camping är det nästan alltid fullt. Husvagnar, husbilar och tält samsas om ytorna och stugorna fylls av olika boende från vecka till vecka. I detta semesterparadis vid havet går det förstås utmärkt att motionera och idrotta på egen hand, men det är så mycket roligare att göra det tillsammans. Två gånger om dagen erbjuds campinggästerna olika Pulsaktiviteter, allt från konditions- och styrketräning till volleyboll och stafetter.
Och Puls kan erbjuda möjligheter som är svåra att hitta på egen hand.

”Det hade aldrig blivit av att jag skulle spela volleyboll utan Puls. Dels för att jag inte hade prioriterat det men också för att jag inte hade känt tillräckligt många för att få till två lag.” säger Susanne Jörgensen som bodde på Klintagården under SommarPuls och deltog i flera av aktiviteterna. ”Och afrodansen hade jag definitivt inte klarat av själv!” fortsätter hon. Susanne tycker att SommarPuls är ett roligt sätt att hålla igång lite under semestern.

sommarpuls

Flera av aktiviteterna som erbjuds är gemensamma oavsett ålder vilket uppskattas av familjer som kommer och är med. Barn och föräldrar dansar barfota till ljudet av afrikanska trummor och de tävlar med och mot varandra i stafetter under skratt och hejarop.

Dessutom innehåller Puls en kombination av idrott och tro som berikar. Det är något särskilt med att efter ett svettigt pass stå i jägarvila i en ring och be ”Gud som haver”.  Att inleda eller avsluta varje träningspass med en andakt gör att passet ger mer än bara fysisk utveckling.klinta

Nästa sommar hoppas vi att SommarPuls finns på fler ställen i vackra sommar-Sverige.

Känner du till någon camping som borde ha SommarPuls? Hör av dig till oss på Puls!