Scoutstaget sammanträder

Publicerat 

scoutstagsmote-ht2016

Bild: Ska’Ut-teamet planerar och några av dessa handledare ingår även i Scoutstaget.

Equmenia Nords scoutstag sammanträder 2-3 gånger per termin och med tanke på de geografiskt stora avstånden brukar dessa möten ske via telefon eller Skype. Här nedan finns ett referat från det senaste mötet, daterat 19 september.

Kvällens möte inleddes med bön för vår region och alla våra scoutkårer, för våra scouter som vi nu möter, både nya som gamla.

Vad händer i kårerna?

Varje möte har vi en föreningsrapport där varje kår får berätta om vad som händer hos dem just nu, det aktuella läget vad gäller scouter, projekt, ledarstab och hajker.

Skellefteå: Haft 2 träffar än så länge, många kårer i stan och trots att man värvat i skolor dyker det upp få. Kan fortfarande komma nya. 10-12 scouter nu, men brukar dock va 20-25 st på dessa prova på-kvällar. Under hösten har man tidigare vanligtvis haft 3 patruller med ca 18 scouter, 4 ledare. Inväntar med terminsplanering tills antal scouter är mer satt. Planen var att satsa mer på åk 7 med kolmilning osv. Behöver mer utmaning när man är lite äldre och kåren har kommit fram till att det då också måste få kosta lite mer.

Umeå (Hedlundakyrkan): 1 tonårsscout, försöker hitta på hur man ska nå nya. Ej ledarbrist utan i nuläget 4 st. Periodvis har man haft 4-5 st scouter men inte den här terminen. Jobbar på rekrytering. Planerar annars för Kämpalek 1 okt.

Vindeln: Ca 50 scouter, 10 spårare, 10 tonårsscouter, 9 ledare och utöver dessa 2 st pers som hjälper till då och då. 3 olika program för de olika åldrarna.

Gällivare/Malmberget: Uppstart, scoutinvigningar på gång, kanothajk förra helgen. Planerar inför Scoutfejd i Smedsbyn 1-2 okt.

Smedsbyn: Haft 1 samling, träffas på torsdag igen. 7 st scouter varav nån ny, likaså nån som numer är tonåring och kanske känner sig lite för gammal för scouterna och hakar på tonår istället. Har i nuläget 2 ledare. Planerar att under hösten bygga klart kojan de påbörjade i våras.

Kämpalek och Scoutfejd

 

Kämpalek 1 okt (Hedlundakyrkan)

Mobiltelefoner i äventyret, Olle Engqvist har huvudansvar för planeringen. Det blir medhavt fika före starten, besök av Caroline Staf och Jakob från Scoutstaget som presenterar sig och sen uppstart av äventyret vid 10. Lunch mitt på dagen och avslut vid 16.
Webanmälan: Sayuri skickar länk till 1 pers/kår.

Scoutfejd 1-2 okt (Smedsbyn)

Mörkerspårning, aktiviteter från resp kår, lägermärke. Ev. få tonårsscouter att åka upp från Skellefteå/Umeå till Smedsbyn för att va med på hajken. Start lö 15.00, avslut sön 12.00. Caroline Staf och Jakob från Scoutstaget besöker under fejden.

Rapport från Ska’Ut-teamet

Leda Scouting 13-14 augusti Skellefteå

Inställt. Leda Scouting kurs går i Luleå 25-27 november, underlag fanns för oktober men teamet kunde inte. Ev. till våren i Västerbotten.

Ska’Ut Grön del 2017??

Önskan om att inte permanent köra i Björnkälen (det är långt för Norrbottenkårer). Intresse finns från EFS Västerbotten med minst 4 ungdomar om det blir en Grön del till sommaren. Datum-mässigt svårt eftersom det är många läger (P-riks och nationell jamboree) som drar.
Målsättning: komma ut med info om Grön del före höstterminen är slut.

P-riks 30/7-5/8 i Kalmar

Veckan före nationella jamboreen (start 5/8). P-riks: EFS Norrbotten åker tåg, EFS Västerbotten åker buss. Gällivare åker på nationella jamboreen med de äldsta scouterna. Bra att utmana tonåringarna med jamboreen.

Rapport från regionstyrelsen

Styrelsemötet förberedde handlingar, verksamhetsplan, och budget inför stämman. Finns att läsa på https://equmeniakyrkan.se/kalender/regionfest-nord-2016/

Equmenia-scoutläger 2018

Scoutstaget planerar för att göra ett regionläger för Equmenia-scouter sommaren 2018. Då är det varken nationell jamboree eller Equmenias nationella läger och skulle fungera bra med ett regionscoutläger.

Plats

Ca 100 deltagare behöver rymmas. Vi kollar upp de olika platser vi har på förslag till nästa stagsmöte.

Datum

Förslag att köra i början/mitten av aug (kanske inte en hel vecka).

Tema

Staget spånar temaförslag som är enkla att ha aktiviteter på, väva in bibeltexter osv. Om du har förslag på ett tema du skulle vilja ha, kontakta Scoutstaget.

Nästa möte och avslutning

Träffa EFS/Salt Västerbottens resp. Norrbottens scoutkommitté i höst? Samtal om utbildning, Utmanar- Roverscouting, läger m.m. Förslag att ansluta i Norr- resp. Västerbotten under resp. EFS distrikts scoutträffar (tid och plats).

Nästa möte

V. 47 må 21/11 kl. 20.00

Kom ihåg

Kolla platser inför läger 2018.

Kvällen avslutades med ett tack och godnatt.