Det här med att ta bilder från nätet

Publicerat 

Powerpoint, församlingsblad, affischer, ja det finns många tillfällen då det passar att använda sig av bilder. Men hur är det egentligen med bilder från nätet. Är det bara att ta vilka bilder man vill?

Svaret är nej. Det får man faktiskt inte. Bilder på exempelvis sökmotorn Google får inte användas hur som helst i offentlig miljö utan att först fråga fotografen om lov. Därför kommer här lite tips på var det går att få tag på bilder!

  1. Equmenias bildbank. Här finns bilder och illustrationer som passar olika typer av Equmeniaverksamhet.
  2. Unsplash. Alla bilder som laddas upp på sidan är fria att använda för vem som helst. Men viktigt att tänka på är i vilket sammanhang som bilden ska användas och att den speglar vilka ni är och er verksamhet.
  3. Alla bilder kanske inte behöver komma från internet. Varför inte fråga fotointresserade i er förening om de vill fotografera er verksamhet? Kanske finns någon som läser media på gymnasiet eller är hobbyfotograf och som skulle uppskatta att få ett fotouppdrag. Tänk bara på att inte alla vill eller kan vara med på bild.
  4. Här är en lista med fler sidor där du kan ladda ner gratisbilder.