Skapa affischer på ett lätt sätt

Publicerat 

Vi är många som fått uppdraget att göra en affisch eller bild till sociala medier inför ett kommande event. Men ibland finns inte tiden, de bra programmen eller inspirationen för att skapa något riktigt bra. I de stunderna kan ett hjälpmedel som Canva komma till användning.

Canva är en tjänst på nätet som erbjuder mallar för att enklare skapa bland annat affischer. Allt du behöver göra är att skapa ett konto på Canvas webbsida och sen är det bara att leta upp en mall som du gillar och som passar i sammanhanget. Det fina med mallarna är att du kan byta ut färger, typsnitt och illustrationer. Och vill du hellre använda en egen bild så är det bara att ladda upp de bilder du vill använda till ditt bibliotek. Vissa av mallarna kostar pengar medan andra är gratis. Håll utkik efter texten FREE eller GRATIS.

Här nedan har Linnea, grafisk formgivare på Equmenias nationella kontor, listat några av hennes affischer som hon har gjort i Canva. Det är fritt fram att använda hennes mallar! Skicka ett mail till linnea.hjelm@equmenia.se så får du en länk till en mall som du kan redigera om du skapar ett konto hos Canva.

Skicka mail om du vill ha mall

 

puls_affischtonarsprogram

tartslaget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

musikcafe

hej_scout

scouthajk2

puls_bildkonfirmationshogtid