Apg29 – ett vägskäl i livet

Publicerat 

”Det är som ett vägskäl i mitt liv, det finns ett före och ett efter Apg29”. Det säger Yasmine Mendoza, en av ledarna på Apg29 Northen Light, skolan som under våren 2016 håller till i Vännäs, utanför Umeå.

Yasmine är på sin andra Apg-skola. Den första skedde mer på hemmaplan, i Mexico. Det var en ungdomsledare i kyrkan som tipsade henne om möjligheten. YasmP1030203ine gick då på motsvarande gymnasiet och tyckte livet rullade på i lite för invanda hjulspår. ”Det var ganska tråkigt. Jag längtade efter att göra något mer”

Yasmine tvekade innan hon skickade in sin ansökan. Hon hade visserligen vuxit upp i kyrkan, kunde de vanliga ”söndagsskoleberättelserna” men kände sig ändå osäker. Tänk om alla andra kunde mycket mer? Tänk om de skulle sparka ut henne från skolan?

Det hände såklart inte. Istället fick Yasmine uppleva vad hon själv beskriver som ett vägskäl. Att någonting blev radikalt annorlunda efter Apg-skolan. Inte så att hon förändrades till det yttre men till det inre. ”Jag tyckte fortfarande om samma saker, pratade på samma sätt men på insidan hade jag förändrats”.

Numera är Yasmine mer uppmärksam på Gud. Lägger märke till de små sakerna i tillvaron som pekar på Jesus. Hon uppskattar livet på ett annat sätt, litar på Gud på ett annat sätt.

Nu är hon tillbaka på Apg29, denna gång som ledare. ”Jag ser skolan med andra ögon nu. Situationerna som uppstår, lektionerna och allt det andra. Det är fantastiskt”