Sugen på att inspireras?

Publicerat 

Har du längtat efter ett smidigt sätt att samla dina idéer på roliga projekt? Då är kanske det sociala mediet Pinterest något för dig! Pinterest fungerar som en virtuell anslagstavla där du kan söka och kategorisera bilder som passar dina intressen. Scoutledaren Lars Jonsson använder Pinterest för att inspireras och hitta nya scoutidéer.

Lars Jonsson med ett av sina projekt från Pinterest.
Lars Jonsson med ett av sina projekt från Pinterest.
Hur kom du i kontakt med Pinterest?

Jag är en bildmänniska och har i flera år sparat idéer på datorn. Det har varit ganska ostrukturerat som när tidigare generationer samlade urklipp i pärmar. Men för drygt ett år sedan visade min dotter att det finns ett färdigt koncept att använda via det sociala mediet Pinterest. Jag fastnade direkt! Det är fantastiskt att alla bilder är taggade så att jag lättare kan söka efter nischade bilder och att de är länkade till olika webbsidor så att jag kan fördjupa mig. Då kan jag enkelt kategorisera och spara dem till mina anslagstavlor.

Varför använder du Pinterest?

För att trigga fantasin och få nya idéer. Jag liknar det vid fönstershopping där jag kan hitta min stil och förädla det jag tycker är snyggt.

Berätta om några idéer som du förverkligat

Ofta ser jag tekniker för hur jag kan utveckla min teknik inom trähantverk och testar sedan de nya sätten att arbeta med träet när jag genomför ett nytt projekt. Men jag har även gjort flera projekt i scouterna. Jag och en ledarkollega startade en gemensam anslagstavla på Pinterest där vi samlade idéer och utifrån våra bilder kom vi fram till att det vore roligt om vi kunde göra ett projekt som berättar om varför vi firar jul. Det slutade i att vi gjorde julkrubbor med barnen. I vår ska vi istället fokusera på lekar och just nu är vi i full gång att spara bilder på vår lek-anslagstavla.

Har Pinterest förändrat sättet att planera scout?

Utbudet av nya idéer har breddats rejält och planeringstillfället för terminen blir kortare rent fysiskt eftersom vi bara bestämmer ämnen för scoutkvällarna och sedan hittar konkreta idéer via Pinterest mellan planeringsträffarna.

 

Vill du bli inspirerad? Följ Equmenia på Pinterest!