”Lilla jag kan leva ett liv i mission”

Publicerat 

Ända sedan jag för första gången mötte Jesus har jag känt en längtan att leva helt för honom, att göra som Petrus och följa med denne mystiske man som lockande säger ”följ mig”. Ju mer jag lärt känna Herren, desto mer övertygad har jag blivit om att enda sättet att leva är att följa i hans fotspår. Nu i höst har jag verkligen fått prova på en tillvaro där varje dag handlar om Gud. En tillvaro där mitt

Maja Olofsson 2
Maja Olofsson, Apg29 i Ecuador 2015

beroende av hans nåd och kärlek blivit mycket påtagligare. Jag har fått leva ut en dröm som länge följt mig, att leva i en främmande kultur, lära mig ett nytt språk och bli

familj med människor som nyss levde liv långt ifrån mig. Men främst har jag fått pröva drömmen att leva ett överlåtet liv. Och det har verkligen förändrat allt. Den svindlande insikten av att det inte endast är en skavande nödvändighet utan en riktig möjlighet. Lilla jag kan leva ett liv i mission. Underbart, spännande och skitläskigt! Utmanande och obekvämt. Gud ber mig att ge upp allt för honom och efter trMaja Olofsson 3e månader utan kontroll över min tillvaro har jag en större inblick i vad det innebär att lägga ned min vilja för honom. Är jag verkligen beredd att göra det, även om det innebär uppbrott, flyttar med hela världen som möjlig hemvist, att leva avskiljt från familj och vänner, i kulturer jag inte förstår och vara helt utelämnad åt någon annans vilja?

Sedan han för första gången uppenbarade sig för mig har jag innerst inne vetat att inget annat håller. Frågan är; litar jag på att Jesus gör det? Så tänker jag tillbaka, bläddrar bland minnen av situationer där Herren tydligt burit mig. Hur han alltid varit där. I allt. I förbön precis när jag behövt det. I omfamningar som fått tårar att bytas mot skratt. I leken ”kom alla mina små kycklingar”. I spanska ord på min tunMaja Olofsson 1ga som jag inte trodde fanns i min vokabulär. I vila när mina krafter tagit slut. I maten som mättat min mage. I uppmuntrande ord från människor som levt på botten. I familjer som välkomnat mig som en dotter.  Han har låtit mig älska dem som andra föraktat, befriat mig från lögner, fått mig att känna mig hemma mitt i allt det främmande och omfamnat mig med kärlek, om och om igen. Hela denna höst har jag ständigt förundrats av Jesu kärleks storhet. Det finns inget annat sätt att leva, ingen annan väg att vandra. Bara Jesus. Och nu vet jag att han håller.  

Maja Olofsson, Apg29 Ecuador 2015