Min första kopp kaffe

Publicerat 

Maria

Klockan var ungefär halv två den där natten i slutet på maj år 2006 på Öland och det var då jag drack min första kopp kaffe.

För mig är det svårt att prata om riksstämmominnen utan att nämna förhandlingarna på Öland 2006. Det drog ut på tiden och höll på långt in på natten. Trots att det var en ganska radikal handling för någon vars föräldrar inte dricker kaffe kände jag att det var dags. Sen dess har det blivit många koppar och många riksstämmor. Riksstämman i Tierp 2015 var faktiskt min 12:e riksstämma i rad!

Nu sitter jag i Equmenias styrelse och det jag drömmer om är närmare kontakt mellan de lokala föreningarna och Equmenia på nationell nivå. Jag tror också att den lokala föreningen kan få inspirera sin församling och samfundet i stort. Och sen funderar jag på vad som är vår plats i samhället. Jag tycker att det är viktigt att vi är relevanta för alla!”

Maria Linder, styrelseledamot i Equmenias styrelse och pastorkandidat i Equmeniakyrkan.