Konfirmation – del av en större helhet

Publicerat 

 

okänt

 

 

 

Equmenia Stockhlm vill hälsa ansvariga konfaledare och konfaledare välkomna till en dagsamling där vi lyfter gemensamma frågor om konfirmation. Innehållet i samlingen hoppas vi ska kunna tilltala de flesta trots olika sätt att jobba med konfirmation och kristendomsskola, se mer under program. Samtala gärna med era kollegor om denna dag så att vi inte missar någon inbjudan.

 

När: tisdag 10 februari kl. 10-15

Var: Åbybergskyrkan, Vallentuna

Målgrupp: I första hand ansvariga ledare för konfirmation/kristendomsskola men även övriga konfirmationsledare och intresserade är välkomna

Kostnad: 100kr (inkl. förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika) kostnaden faktureras

Anmälan via denna länk: https://docs.google.com/forms/d/1GziQwBcDPC-QGddXd4c9jdDAUMpDbuatgoUBCITpt_g/viewform

Medverkande: Mikael Ivarsson, Linnea Lidskog, Maj Rundström

 

Program:

 

09:30                  Drop-in fika

10:00                  Välkomna, Andakt

10:15-12:00      -Hur får vi konfirmanderna att vilja fortsätta även efter första träffen?

Maj Rundström från studieförbundet Bilda leder oss i samtal om grupprocess och vi delar erfarenheter och kunskaper kring hur vi på bästa sätt kan få konfirmander som sökt sig till oss av vilja vara kvar i konfirmationsläsningen. Hur möter vi konfirmanderna med ett samtal om kristen tro som får dem intresserade? Hur visar vi på djupet och rikedomen i vår tradition och tro redan i första mötet?

 

12:00-13:00      Lunch

13:00-15:00      ”Konfirmationen – en del av en helhet. Vad händer sen då?”

Linnea Lidskog från Equmenia är med oss i ett gemensamt samtal om hur vi kan/ska jobba långsiktigt med unga vuxnas förutsättningar, önskemål och behov i relation till kristen tro och församling. Linnea är del av Equmenias projekt om unga vuxna som börjar under våren. Vi får en liten presentation av projektet men framförallt får vi fundera på hur vi får t.ex konfirmanderna att vilja fortsätta träffa oss även efter konfirmationen?

15:00                  Slut

 

Välkomna!

 

 

/Mikael Ivarsson