Ett sätt att få uttrycka min tro i praktiken

Publicerat 

Det är onsdagskväll i Fjällstugan och klockan är halv sju. Det är redan några unga vuxna i lokalen. De ställer ut ljus på borden, kokar kaffe och lägger fram inköpta frallor och kakor. Så småningom börjar det droppa in folk och de hälsas välkomna till kvällens ”Hemma”. Ett 50-tal unga vuxna i åldrarna 20-35 år slår sig ner för att fika tillsammans och för att lyssna till kvällens talare. ”Hemma-gruppen”, som förbereder kvällarna, hälsar välkomna och påminner om lovsångsgudstjänsten ”Komma hit” som ska vara på lördag. Därefter får kvällens inbjudna talare ta över micken. Denna kväll är det evangelisten och församlingsutvecklaren Gunnel Noreliusson som är inbjuden och hon har blivit ombedd att tala om kallelse. Det blir dock inte bara att lyssna för de som anlänt till ”Hemma”. På ”Hemma” är det också stort fokus på reflektion. Gunnel tar flera pauser i sin berättelse och ställer frågor till deltagarna som de diskuterar runt fikaborden.

Efter cirka en timme knyter Gunnel ihop säcken och bjuder in deltagarna till kapellet för en avslutande andakt. Andakten är avskalad och enkel. Fokus läggs på lovsång, förbön och ljuständning. Efter en lång dag med plugg eller möten på jobbet får ”Hemma” vara en plats att landa på. En plats att byta perspektiv, fundera kring tro och ge tid till Gud.

–”Hemma” har för mig varit ett steg närmare församlingen och ett sätt att få uttrycka min tro i praktiken säger Unni Jonsson från Hemma-gruppen.

insta hemma Unni