Action, handledning

Publicerat 

action_handledningJesus vision sträcker sig längre än rättvisemärkt kaffe och ekologiska kläder. Han utmanar hela vårt sätt att tänka och vänder alla perspektiv upp och ner. En människa som förändrar världen låter sig därför förvandlas inifrån av den Gud som skapat allt. I Action finns vägledning och inspiration för att tillsammans med Jesus göra skillnad.

Action – tillsammans förändrar vi världen är ett inspirerande material för högstadie- och gymnasieungdomar som sammanför ungt engagemang med längtan att få göra skillnad. Till deltagarboken hör ledarhandledning med pedagogik, ledarskapssyn, inspiration och utförliga förslag till samlingsupplägg.

Materialet är ett samarbete mellan Diakonia och Equmenia där Diakonias kompetens om situationen i världen möter Equmenias engagemang för unga.

I ledarhandledningen saknas för närvarande kapitel 9 av rättighetsskäl.

Deltagarboken finns att beställa hos Marcus Förlag, och vi rekommenderar att varje deltagare har ett eget exemplar.

Ladda ner som PDF

Om författarna:

Magnus Sternegård är barn- och ungdomskoordinator på Equmenia med mångårig erfarenhet av församlingsarbete bland barn och unga.

Linnea Gullholmer är ideellt engagerad i Equmenia, utbildad pedagog och brinner för världsförbättring med Jesus som förebild.

Se seminarium med Linnea Gullholmer, som ger en introduktion till Actionmaterialets idé, metod och upplägg:

Betlehemskyrkan i Göteborg planerar att starta en Actiongrupp under hösten 2015.
Här presenterar ledarteamet hur de vill arbeta med världsförbättring genom sin lokala Equmeniaförening: